Розділ: Законодавча база

Закон України «Про тимчасову заборону стягнення з громадян України пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги»

Розмістив: admin, 12.12.2010 15:37:21 Переглядів: 2776


                             Герб України                             

                     З А К О Н  У К Р А Ї Н И 
Про тимчасову заборону стягнення з громадян України пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги ( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1996, N 52, ст. 304 )
Стаття 1. У зв'язку з невиконанням державою зобов'язань по виплаті заробітної плати, пенсій, стипендій, інших грошових виплат населенню тимчасово забороняється нараховувати по розрахунках з 1 жовтня 1996 року та стягувати з громадян України пеню за несвоєчасне внесення квартирної плати та за житлово-комунальні послуги (водопостачання, газ, електрична енергія, теплова енергія, водовідведення, утримання і експлуатація житла та прибудинкових територій, сміттєзбирання, ліфтове господарство). Кошти, стягнені з громадян України у вигляді пені по розрахунках за житлово-комунальні послуги за період з 1 жовтня 1995 року, зараховуються в майбутні платежі за житлово-комунальні послуги. Стаття 2. Дія цього Закону поширюється на час до усунення Кабінетом Міністрів України причин, зазначених у статті 1, і прийняття відповідного рішення Верховною Радою України. Стаття 3. Цей Закон набирає чинності з дня опублікування. Президент України Л.КУЧМА м. Київ, 13 листопада 1996 року N 486/96-ВР ( Дoкумeнт взято з сайту BPУ - zakon1.rada.gov.ua )