Тема № 441: ПРАВОВІ ПИТАННЯ-ВІДПОВІДІ / Як вийти з членів ОСББ?


Додати повідомлення
bobosha
Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 18 січня 2012 р. 21:50
З нами з:
Повідомлень: 4

Скажіть, будь ласка, чи можливо вийти з членів ОСББ? Якщо так, тоді що змінеться для "нечлена"? Чи буде якась відмінність в квартплаті? 

 
admin Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 18 січня 2012 р. 23:21
З нами з:
01 січня 2010 р. Повідомлень: 1798
Gold Poster

Будучи власником квартири у багатоквартирному будинку, згідно Цивільного Кодексу України, Ви також (як і всі інші власники квартир та нежитлових приміщень) несете відповідальність за утримання будинку в належному стані незалежно від того, чи Ви є членом ОСББ, чи ні.

Будучи не членом ОСББ, Ви маєте менше прав (зокрема змінювати склад правління та впливати на прийняття рішень) але при цьому ніхто не звільняє Вас від обов'язку сплачувати за утримання будинку та прибудинкової території.

Дозвольте поцікавитися, чому у Вас виникло таке бажання?

 
nashzahist
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 19 січня 2012 р. 12:46
З нами з:
Повідомлень: 62
Gold Poster

Шановний користувач сайту!

Відповідаючи на питання "Як вийти з членів ОСББ?", відповім так, вийти з членів можливо в будь який час, оскільки відповідно до статті 9 Закону України «Про ОСББ» членом об'єднання може бути фізична чи юридична особа,  яка є власником   квартири   (квартир)   або  приміщення  (приміщень)  у багатоквартирному будинку.

Членство в  об'єднанні  є  добровільним  і  може   набуватися одночасно   з  створенням  об'єднання  при  проведенні  установчих зборів,  а також  індивідуально,  на  основі  письмової  заяви,  в будь-який момент його існування.

Членство в  об'єднанні  розпочинається  на  підставі  поданої письмової заяви власника за згодою об'єднання.  Порядок  прийняття до об'єднання визначається статутом.

Членство в   об'єднанні   припиняється  на  підставі  поданої письмової заяви власника приміщення або з інших підстав відповідно до статуту об'єднання.

Стосовно що зміниться для "не члена"? Чи буде якась відмінність в квартплаті?, то однозначно відповім, що зміниться, оскільки лише члени об’єднання мають права закріплені у статті 14 Закону України «Про ОСББ» відповідно якої:

Власник - член об'єднання має право:

1)       брати участь в управлінні об'єднанням у порядку,  визначеному цим Законом і статутом об'єднання;

2)       обирати та   бути   обраним   до   складу  статутних  органів об'єднання;

3)       знайомитися з протоколами  загальних  зборів,  робити  з  них виписки;

4)       одержувати в  установленому порядку інформацію про діяльність об'єднання;

5)       вимагати від  статутних  органів  захисту   своїх   прав   та дотримання членами об'єднання правил добросусідства;

6)       вийти в установленому статутом порядку з об'єднання;

7)       одержувати в  установленому  статутом  порядку інформацію про діяльність асоціації.

На вимогу члена об'єднання воно зобов'язане надати  йому  для ознайомлення всі свої фінансові звіти.

Членство, чи не членство в об’єднанні не впливає на суму нарахування квартирної плати, оскільки відносини між всіма мешканцями та об’єднанням набувають статусу виконавця послуг та споживача, відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», тощо.

Як не було прикро, але вихід з об’єднання не вирішить ваше питання щодо невиконання прийнятих рішень загальних зборів, якими абсурдними вони не були, є інші правові методи впливу на зменшення квартирної плати.

Зазначу вихід з об’єднання інколи ускладнюю їм роботу з вами, як споживачем послуг, лише тоді коли в них немає фахівців в галузі права, або інших досвідчених людей в галузі управління нерухомим майном. Також зверну увагу на головне у разі відсутності договірних стосунків з об’єднанням це не звільнює вас від сплати комунальних послуг, тому якщо не маєте такого договору – раджу його мати, оскільки життя річ бурхлива і не хто не знає що буде завтра!!!

 
bobosha
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 19 січня 2012 р. 18:23
З нами з:
Повідомлень: 4

Дякую вам за роз"яснення! Бажання вийти виникло тому, що рішення приймаються безглузді, кворуму на зборах немає, квартплата висока та ще й додатково збирають кошти на ремонтні роботи яких не видно (каналізація, покрівля...), а в під"їзді - жах, біля будинку немає ні дитячого майданчика, ні клумби, для коврів вибивалка була та й ту прибрали бо розгойдалася і нема кому укріпити! Голову правління скинути неможливо, так як народ в більшій мірі інертний((

Тепер бачу, що вихід з членства не вирішення((((( 

 
nashzahist
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 19 січня 2012 р. 19:35
З нами з:
Повідомлень: 62
Gold Poster
Шановний користувач сайту!
Зі свого погляду, дуже Вас розумію, щодо того, що інколи рішення загальних зборів носять абсурдний характер, інколи навіть є такими що суперечать чинному законодавству України, але завжди вихід є!
Дуже сумний та передчасний висновок вами було зроблено, щодо того, що вихід з членства не вирішення!!!, оскільки, як я вже зазначав у разі виходу з членства, між вами та об’єднанням виникнуть цивільно-правові відносини з їхнього боку вони в якості управителя (балансоутримувача), а ви споживача, тому раджу переглянути Цивільним кодекс, Закон України "Про житлово комунальні послуги" та вести діалог з об’єднанням в контексті цього законодавства.
Також один з виходів є оскаржити неправомірне на ваш погляд рішення загальних зборів у судовому порядку та в якості забезпечення позову просити суд встановити заборону щодо виконання прийнятого рішення та прийняття будь яких інших рішень з цього питання. Враховуючи, що ваш спір не носить майнового характеру, подання такого позову до суду на даний час буде становити: 107.30грн., або звернутися до прокуратури міста (свого району) с питання прокурорського реагування та прохати останнього винести припис про припинення об’єднанням порушення ваших прав.
У разі незастосування вищевикладеного, раджу Вас особисто висунути свою кандидатуру на посаду голови правління (бо по практиці легше критикувати, ніж управляти)!, але вам потрібно мати підтримку більшості.
ЗАПАМЯТАЙТЕ!!! Любу людину, що обіймає будь-яку посаду завжди можна звільнити (БУДЬ ЗА ЩО), затараторити за грати (НАВІДЬ ЯКЩО ВОНА І НЕ ВИННА), тощо доки вона людина. Головне пам’ятати, що чим щось зробити, принизити когось, завдати болю, спитайте в себе, а я будучи на його місті зробив би краще?
 
zolena74
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 30 червня 2012 р. 0:17
З нами з:
Повідомлень: 2

Мене турбує таке питання: в нашому ОСББ на загальних зборах окремо затверджений тариф на квартплату и окремо фонд ОСББ, де нараховується заробітна плата Голові правління. При виході з членів ОСББ власник приміщення зобов"язаний платити Голові правління заробітну плату чи ні? І що буде з ОСББ, якщо всі власники одночасно вийдуть зі членства в ОСББ? 

 
vladimir
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 2 липня 2012 р. 9:46
З нами з:
Повідомлень: 555
Gold Poster

Життя не зупиниться !!!!!

Якщо по суті, то треба шукати компроміс. І до себе також. А чи буде краще для для Вас особисто?. Доглядати будинок, це надовго. Сусіди не прийдуть за "так"  щось робити замість Вас.

 
zolena74
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 2 липня 2012 р. 22:42
З нами з:
Повідомлень: 2

У мене зразковий будинок - все як належить.Я як Голова правління належно виконую свої обов'язки та всі задоволені. Це не прицедент. Просто на чергових загальних зборах ми спілкувались та виникли такі питання - ми не знайшли на них відповідь. От я і шукаю вичерпну відповідь заради цікавості.

 
vladimir
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 5 липня 2012 р. 10:55
З нами з:
Повідомлень: 555
Gold Poster

Якщо ОСББ не працює, місцева влада Вам знайде управляючу компанію і будете з нею тішитись. Або закриє Вам всі рахунки і зніме з реєстрації, а далі по закону.

 
osbb59
Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 8 серпня 2012 р. 16:41
З нами з:
Повідомлень: 16
Bronze Poster

 Здравствуйте! Подскажите пожалуйста как выглядит протокол выхода с ОСМД  домом.Спасибо!

 
vladimir
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 9 серпня 2012 р. 10:17
З нами з:
Повідомлень: 555
Gold Poster
Зайдіть у нашу бібліотеку там є посібник для голови ОСББ.
 
UA
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 9 вересня 2014 р. 22:39
З нами з:
Повідомлень: 3

Підкажіть будь ласка, на мій погляд і ще багатьох інших людей в нашому ОСББ ні чого не робится.

Будинок взяли  з кровлею у аварійному стані. Зпочатку обіцяли що все відремонтують але вже дійшло до того, що дотікае до 3го поверху...

Колі я звернувся до керівництва ОСББ мені відповіли: Дом на балансі міськради ось туди і звертайтеся..

Робиться всіляка чипцха по дому а не те, що треба. Ні яких актив зборів не має, збори не проводятся, принанє нас про це ні якими методами не сповіщають.

Підкажіть, куди звернутися і чи є якісь методи впливу?

 
romulj Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 9 вересня 2014 р. 22:55
З нами з:
Повідомлень: 1649
Gold Poster
Кому Ви платити кошти за утримання будинку ? 

Роман Гученко
Голова правління АОСББ "Сумщина",
Віце-президент ГО "Всеукраїнська рада голів ОСББ",
Член національно ради з питань ОСББ при КМУ
 
UA
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 9 вересня 2014 р. 23:02
З нами з:
Повідомлень: 3

На счет ОСББ который находится в ПриваБанке. Последние 2 месяца не платил, потому как не приносят квитанции, и я не знаю какой счет. За короткое существование ОСББ (менее года) счет менялся.
 
romulj Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 9 вересня 2014 р. 23:05
З нами з:
Повідомлень: 1649
Gold Poster
З вами ОСББ підписувало договір? Чи є ОСББ управителем будинку, якщо так хто це визначив? Чи є у Вас ревізійна комісія?

Роман Гученко
Голова правління АОСББ "Сумщина",
Віце-президент ГО "Всеукраїнська рада голів ОСББ",
Член національно ради з питань ОСББ при КМУ
 
UA
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 9 вересня 2014 р. 23:08
З нами з:
Повідомлень: 3

Конкретно зі мною і ще з відомими мені людми, ні хть ні чого не підписував. 

Я навід дізнався, що будинок вийшов до ОСББ на сборах, де нібито проголосувало білш 50%. 

І наща думка тут вже не грає ні якої ролі..

 
vladimir
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 10 вересня 2014 р. 8:55
З нами з:
Повідомлень: 555
Gold Poster
Подивіться протокол зборів, познайомтесь з членами правління. А вийти просто, написати заяву на збори про вихід і все. Але це не звільняє від виконань всіх рішень ОСББ. 
 
MSV
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 23 жовтня 2014 р. 13:54
З нами з:
Повідомлень: 1

Як скласти повноваження голови правління осбб?Який зміст заяви?
 
vladimir
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 24 жовтня 2014 р. 10:41
З нами з:
Повідомлень: 555
Gold Poster
На правление прошу освободить от обязанностей головы ....... Должен быть оформлен протокол и пишите приказ о увольнении с сроком на передачу дел после произвести полный расчет.
 
zhanulya25@gmail.com
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 27 жовтня 2015 р. 14:14
З нами з:
Повідомлень: 8

Питання про вихід із членів Правління . Нове Правління провело лише одне засідання після обрання нового правління, як один член правління привела сина і стала наполягати, щоб ці обв'язки виконував син. Коли всі відповили, що нададуть юрідичну оцінку питанню на слідуючем засіданні, покинула засідання, чим лишила засідання кворуму. Питання- чи може представляти друга людина члена Правління на засіданні і як  вони можуть вийти, щоб отримати другу кількість членів - іншу цифру по кворуму.
 
Maximov
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 28 жовтня 2015 р. 14:40
З нами з:
Повідомлень: 359
Gold Poster

Не може

1. Співвласник - представник - так

2. Член правління - представник - ні 

Член правління нікому не може передоручити свої обв'язки, його обв'язки припиняються :

1. Скасування його повноважень за рішенням загальних зборів.

2. У разі закінчення строку обрання 

3. У разі втрати права власності у цьому будинку на житло

4. Сумний варіант - у разі смерті.

 
zhanulya25@gmail.com
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 16 листопада 2015 р. 16:21
З нами з:
Повідомлень: 8

ОСББ 15 лет. Договорів с власниками не підписували. Членство новим власників квартир не пропонувалось. Як бути? прошу пробачення, але хто член, а хто ні ? Були Загальні збори і рахували завжди всіх по списку. Вибрали нове Правління, де є і нові власники. Бажання  наладить роботу и что теперь ??

Какие принять решения, последовательность, чтоб сдвинуть с места нашу проблему.

 
Maximov
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 16 листопада 2015 р. 18:28
З нами з:
Повідомлень: 359
Gold Poster

Поняття член ОСББ наразі не існує, тобто якщо є право власності ви автоматично набуваєте всі права і обов'язки пов'язанні з у тримання будинку та прибудинкової території (ОСББ).

1. На загальних зборах ви обрали правління.

2. На загальних зборах мали б обрати ревізора

3. На загальних зборах мали затвердити кошторис

4. На загальних зборах мали затвердити штатний розпис, якщо планується брати людей на роботу.

5. З числа членів правління оберіть голову ОСББ

6. Потрібно визначитися хто буде вести бухоблік, здавати звіти, інше, звісно це може робити голова ОСББ або інша наймана людина, як ви вирішите.

7. Зробити ревізію, які у вас є документи (договори, проекти на будинок, печатка, багато іншого).

А краще конкретизуйте ваші запитання!

 
zhanulya25@gmail.com
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 16 листопада 2015 р. 18:53
З нами з:
Повідомлень: 8

Дякую. Зрозуміло, що право власності ви автоматично набуваєте всі права і обов'язки пов'язанні з у тримання будинку та прибудинкової території (ОСББ).

Далі питання договору - потрібно укладати чи за бажанням? яка різниця між правом власника і тим власником, якій укладає ще і договір з ОСББ.

 
Maximov
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 16 листопада 2015 р. 19:55
З нами з:
Повідомлень: 359
Gold Poster

Договір між власниками-співвласниками багатоквартирного будинку  і ними створеного ОСББ укладати не потрібно.

Ознайомтеся, і багато питань у Вас відразу відпаде Вам необхідно зареєструватися для того, щоб переглядати прихований текст

 
осбб Промінь55
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 8 січня 2016 р. 21:21
З нами з:
Повідомлень: 5

В 2008 году по рекомендации городского Головы , наш 32 - квартирный дом присоединили к  ОСМД в 90 квартир доме.На протяжении всех лет просили председателя сделать отчет В  июле  2015 г. случилась авария на силовом кабеле, обратились к председателю, она ответила категорически - денег нет и ваш дом должен 31 тысячу гривен.Обратились письменно, вручили под роспись , обращение  с просьбой предоставить отчет за все годы, в ноябре наконец дождались так называемого отчета, с перечнем приобретенных товаров без цены, только общая сумма.Но главное , подали запрос в регистрационную службу, оказалось наш дом не вошел в состав осмд, так как отдельно стоящее здание , не имеющее общих коммуникаций, общего двора.Как могли передать на баланс наш дом, как могли тратить деньги не на предоставление услуг , а на товары в виде стоа, шкафа , ноутбука, принтера и т. д.Ничего нам передавать председатель не собирается, говорит что ОСМД продолжает существовать.Мы написали, всем домом , заявления о выходе из него, хотя не были зарегистрированы.Документы не показывает.Как разобраться в данной ситуации?
 
romulj Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 8 січня 2016 р. 21:37
З нами з:
Повідомлень: 1649
Gold Poster

Провести відповідно до ЗУ "Про ОСББ" установчі збори створення ОСББ, але до типових питань додати питання виходу з ОСББ в якому Ви знаходитесь. Далі по процедурі. 

Якщо Ви постійно голосували на зборах своїм будинком, а також голосували за приєднання до подавати до суду не варти поспішати потрібно все зважити.


Роман Гученко
Голова правління АОСББ "Сумщина",
Віце-президент ГО "Всеукраїнська рада голів ОСББ",
Член національно ради з питань ОСББ при КМУ
 
осбб Промінь55
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 9 січня 2016 р. 17:21
З нами з:
Повідомлень: 5

15.11.2015 РОКУ ПРОВЕДЕНІ ЗАГАЛЬНІ ЗБОРИ, З ПРЕДСТАВНИКОМ МІСЬКОЇ РАДИ, З ПРИСУТНІХ 25 ВЛАСНИКІВ (БУДИНОК 32 КВАРТ.) ЗА ВИХІД З ОСББ ВСІ -25., НА ЗБОРАХ ПІДНЯЛИ ПИТАННЯ ПРО  СТВОРЕННЯ ОСББ У СВОЄМУ БУДИНКУ -ДОДЕРЖАНІ ВСІ НЕОБХІДНІ ЗА ЗАКОНОМ ПРОЦЕДУРИ  СТВОРЕННЯ , 8.12.2015 ПРОЙШЛИ РЕЄСТРАЦІЮ, ЗАЛИШИЛИСЬ ФІНАНСОВІ ПИТАННЯ ДО ГОЛОВИ СТАРОГО ОСББ.
 
romulj Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 29 січня 2016 р. 1:17
З нами з:
Повідомлень: 1649
Gold Poster

Ви хотіли щось запитати, чи написати про свої досягнення? 


>> осбб Промінь55
15.11.2015 РОКУ ПРОВЕДЕНІ ЗАГАЛЬНІ ЗБОРИ, З ПРЕДСТАВНИКОМ МІСЬКОЇ РАДИ, З ПРИСУТНІХ 25 ВЛАСНИКІВ (БУДИНОК 32 КВАРТ.) ЗА ВИХІД З ОСББ ВСІ -25., НА ЗБОРАХ ПІДНЯЛИ ПИТАННЯ ПРО  СТВОРЕННЯ ОСББ У СВОЄМУ БУДИНКУ -ДОДЕРЖАНІ ВСІ НЕОБХІДНІ ЗА ЗАКОНОМ ПРОЦЕДУРИ  СТВОРЕННЯ , 8.12.2015 ПРОЙШЛИ РЕЄСТРАЦІЮ, ЗАЛИШИЛИСЬ ФІНАНСОВІ ПИТАННЯ ДО ГОЛОВИ СТАРОГО ОСББ.

Роман Гученко
Голова правління АОСББ "Сумщина",
Віце-президент ГО "Всеукраїнська рада голів ОСББ",
Член національно ради з питань ОСББ при КМУ
 
осбб Промінь55
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 8 лютого 2016 р. 17:16
З нами з:
Повідомлень: 5

Единственный вопрос во вновь созданном осмд - дом 32 -квартирный, на собрании присутствовали 22 человека, все проголосовали за.,остальных нет в городе, но  они узнали реквизиты и не отказываются платить взносы, но как быть если они не писали заявления о вступлении , и не подписывали договора?И как быть с субсидией, если они не являются членами осмд?
 
osbbsds
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 8 лютого 2016 р. 18:18
З нами з:
Повідомлень: 156
Gold Poster
Понятие членства, как таковое уже отменено, а заменено на власник, співвласник. Даже если они не подписали договор с ОСББ, они должны подчиняться устоям и правилам ОСББ. А субсидию, если положена, таким жильцам нужно насчитывать. Компенсацию за нее вы получите от государства.
 
осбб Промінь55
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 9 лютого 2016 р. 20:09
З нами з:
Повідомлень: 5

Субсидию считают соответствующие службы и направляют на счет осбб, а  такой власник не числится в списках объединения, законно ли это?
 
Columbina
Re: Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 11 лютого 2016 р. 20:37
З нами з:
Повідомлень: 106
Gold Poster


>> осбб Промінь55
Единственный вопрос во вновь созданном осмд - дом 32 -квартирный, на собрании присутствовали 22 человека, все проголосовали за.,остальных нет в городе, но  они узнали реквизиты и не отказываются платить взносы, но как быть если они не писали заявления о вступлении , и не подписывали договора?И как быть с субсидией, если они не являются членами осмд?
Уже нет членов\не членов - все совладельцы. т.о. никто заявлений о вступлении не пишет.
 
Добродий
Re: Я не хочу заключать договор с ОСББ?
Додано: 30 грудня 2016 р. 22:20
З нами з:
30 грудня 2016 р. Повідомлень: 3

Я член ОСМД с момента основания в 2008году. Была председателем ревизионной комисси, потом членом правления. 8 месяцев назад поменялось правление и председатель, и теперь обязывают заключить с ними договор. Я не доверяю этой команде и в их услугах не нуждаюсь, эти люди очень не чистоплотны в плане порядочности. Заключать договор я не хочу и очень многие жильцы тоже отказываются от договора с ними. Теперь эта команда вывесила объявление, в котором угрожают не выдачей справок, оформлением субсидий и запретом на участие в общих собраниях жильцов.Имеют ли они право на подобные заявления? Законны ли они? Имею ли я право отказаться от договора, чем это для меня чревато,при том что членские взносы плачу регулярно.
 
svetlana_al Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 2 січня 2017 р. 19:46
З нами з:
Повідомлень: 565
Gold Poster
О каком договоре идет речь?
 
Добродий
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 2 січня 2017 р. 23:15
З нами з:
30 грудня 2016 р. Повідомлень: 3

Новая команда (председатель) управляет ОСМД и со всеми жильцами перезаключает договора на обслуживание домом
 
osbb.dim20
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 3 січня 2017 р. 17:04
З нами з:
Повідомлень: 303
Gold Poster
Никакого договора ОСМД-совладелец быть не может. Все отношения регулируются Уставом и решениями Общих собраний.
 
Добродий
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 3 січня 2017 р. 22:09
З нами з:
30 грудня 2016 р. Повідомлень: 3

Спасибо!

 
Та Же Самая
Re: Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 13 лютого 2017 р. 13:33
З нами з:
Повідомлень: 29
Silver Poster


>> osbb.dim20
Никакого договора ОСМД-совладелец быть не может. Все отношения регулируются Уставом и решениями Общих собраний.
А якщо нас взагалі ігнорують як "членів" ОСББ. Збори проводили - підписи ані "за", ана "проти", ані "утримався" - не збирали. Статуту не дають, збори не проводять? От і є бажання вийти з ОСББ та укласти договори.
 
Olga M
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 27 жовтня 2017 р. 18:29
З нами з:
27 жовтня 2017 р. Повідомлень: 1

Добрый вечер. Подскажите пожалуйста, правомочны ли действия главы нашего осбб.

 Во-первых : Осбб действует с марта 2017 года. ТЕ 8 месяцев. Дома и территория от застройщика не переданы на баланс осбб. Потому, что председатель правдами и не правдами отказывается от этого.При этом мы оплачиваем квитанции с формулеровкой " За содержание дома и придомовой территории."

Во-вторых: Прошло больше месяца после общих сборов, на которых выбирали новых членов ревизионной комиссии, новых членов правления, в том числе и меня, членов комиссии по приемке дома и территории и пр. Результаты голосования до сих пор не обнародованы. И председатель отказывается это делать.

В-третьих: На собрании так же был вынесен вопрос о тарифе для квартир в подъездах, где есть лифт( у нас в доме разная этажность в подъездах). Председатель просто предложила увеличить его на 1 гр/квм. Большинство присутствующих это не поддержали и попросили предъявить расчеты затрат на эксплуатацию лифта. Опять-таки, итоги голосования мы не можем узнать, но в подъездах появилось объявление, что с сентября тариф поднят на 1 гр.

 Это малая часть вопросов, которые хотелось бы разъяснить в связи с деятельностью нашего председателя.И может быть подскажите толкового адвоката в Киеве и области, который имеет опыт работы с осбб.

 
Ольга123 Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 3 листопада 2017 р. 8:13
З нами з:
3 листопада 2017 р. Повідомлень: 1

Здравствуйте. Подскажите кому подчиняется председатель и члены ОСББ? 

как узнать зарплату председателя нащего ОСББ? кто поможет полиция, налоговая?

Квартиру купила 2 месяца назад не знаю не задолженности по квартплате не расценки и не могу добиться, Должна ли председатель и ее подлабузники выдавать  квитанции и чеки . 2. Председатель имеет свойство постоянно ругаться и хамить. 3. В подьезде идет ремонт шум и днем и ночью от дрели, она в сговоре с соседеми говорит им все можно только вызовите полицию. Департамент жкх может на нее повлиять? или в полицию писать? 

 
osbb.dim20
Re: Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 3 листопада 2017 р. 18:00
З нами з:
Повідомлень: 303
Gold Poster

Председатель и правление "подчиняются" всем собственникам, а, точнее, решениям общих собраний.

Если Вам интересна зарплата председателя - это должно было быть утверждено на каком-то из собраний и Вы вправе ознакамливаться с решениями, попросите их у председателя. То же самое про размер взносов.

Касательно квитанций и чеков - если взнос через кассу - то должна быть квитанция, если платите через банк - то банк Вам выдает квитанцию или что там у них после перевода средств.

Насчет ремонта - есть регламентированные часы, в которые можно проводить строительные работы, если они выходят за рамки - вызывайте полицию для составления админ протокола. Председатель с этой проблемой не вправе разбираться.


>> Ольга123

Здравствуйте. Подскажите кому подчиняется председатель и члены ОСББ? 

как узнать зарплату председателя нащего ОСББ? кто поможет полиция, налоговая?

Квартиру купила 2 месяца назад не знаю не задолженности по квартплате не расценки и не могу добиться, Должна ли председатель и ее подлабузники выдавать  квитанции и чеки . 2. Председатель имеет свойство постоянно ругаться и хамить. 3. В подьезде идет ремонт шум и днем и ночью от дрели, она в сговоре с соседеми говорит им все можно только вызовите полицию. Департамент жкх может на нее повлиять? или в полицию писать? 


 
Татулька Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 4 травня 2018 р. 10:41
З нами з:
Повідомлень: 0

Здравствуйте, в нашем доме председатель осбб нанял юриста для ведения дел, так как сам не справляется, поэтому решил увеличить тариф за кв.м. А так как в доме владельцы квартир 90% получают субсидию и им все равно,  1)могу ли я в отдельном порядке просить о снижении тарифа для моей квартиры и нежилого помещения, так как услуги юриста, как я понимаю, это просто способ заработать деньги? 2)нужно мне подписывать договор  между мной , как владелицей нежилого помещения( магазина) и осбб? 3)Могу ли я требовать пересмотр тарифа к нежилому помещению, так как некоторыми услугами не пользуюсь(услугами того же юриста,  коммуникации ,свет, стояки в подъездах- туда магазин не касается) или просить чтоб в мой тариф включили и обслуживание территории и клумбы магазина?
 
romulj Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 9 травня 2018 р. 12:09
З нами з:
Повідомлень: 1649
Gold Poster

1. Розмір внеску затверджується лише загальними зборами голова правління не має права самостійно його змінювати.

2. По іншим питаням вони всі вирішуються на загальних зборах. Загальні збори може ініціювати як правління так ініціативна група з числа співвласників багатоквартирного будинку, яким ви являєтеся, чисельності не меньше тьох осіб


Роман Гученко
Голова правління АОСББ "Сумщина",
Віце-президент ГО "Всеукраїнська рада голів ОСББ",
Член національно ради з питань ОСББ при КМУ
 
Діана_ Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 12 травня 2018 р. 0:05
З нами з:
Повідомлень: 0

Добрий день. Скажіть, будь ласка, що робити в ситуації, коли за послуги ОСББ нарахували неймовірно велику суму за двокімнатну квартиру (700 гривень), в той час як однокімнатні платитимуть 300? Чи цн справедливо? Адже усі мешканці користуються прибудтнковою ториторією однаково, а де-які ставлять авто, на прибудинковій території, займаючи веьми багато місця і при цьому не платять нічого?
 
osbb529
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 16 травня 2018 р. 18:00
З нами з:
1 жовтня 2016 р. Повідомлень: 41
Silver Poster

Осбб нарахувало не за послуги, а за утримання спільного майна будинку.

Розрахунок проводиться за квадратний метр. У вашому будинку однокімнатні квартири мають таку саму площу як і двохкімнатні?

ПС Справедливість тут ні до чого, хіба справедливо, що одні є власниками однокімнатних квартир, а інші - двохкімнатних, а треті вілли на Багамах?! Маєш більшу площу - платиш більше коштів за утримання спільного майна - ось це справедливість.

 
Діана_ Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 17 травня 2018 р. 2:24
З нами з:
Повідомлень: 0

ОСББ прибирає мою квартиру? До чого площа квартири і обслуговування прибудинковоії території? Якщо в однокімнатній квартирі проживає 5 чоловік і виносять смітт в 5 разів більше, ніж одна людина з двокімнатної квартири, а платять вдвічі менше? До того ж займають територію автомобілями за що не сплачують. Це не комунальні послуги, а по суті прибирання території і вивіз сміття, то яким чином на вивіз сміття і прибирання території впливає метраж квартири? Якісь у вам дивні поняття про справедливість.
 
Руслан Євгенович
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 27 травня 2018 р. 13:08
З нами з:
2 вересня 2018 р. Повідомлень: 0

Голова нашого ОСББ ініціював підвишення тарифу ( внесків ) на 1 гривню з 2,54 до 3,54 (мотивуючи досвідом керівника на протязі року ) і якщо власники квартир у будинку не погодяться на запропоноване підвищення то він (голова ОСББ) буде подавати документи на припиненна діяльності ОСББ і передачу в подальшому до МІУК управляючоі компаніі з попереднім тарифом 2,54. Скажіть чи юридично правомірні дії голови ОСББ ?
 
Vera Ivanova
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 30 травня 2018 р. 9:19
З нами з:
4 листопада 2017 р. Повідомлень: 3

Диана_, у вас в ОСББ должен быть установленный тариф оплаты за 1 м.кв, этот тариф утверждается общим собранием. Узнайте у бухгалтера какой у вас тариф и умножьте его на квадратные метры вашей квартиры, вот эта сумма которую вы должны платить ежемесячно. 
 
юля-11 Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 11 червня 2018 р. 9:38
З нами з:
Повідомлень: 0

Доброго дня, дозвольте питання: у нас створено осбб, земля під будинком належить осбб. в будинку є сімї, які намагаються зробити доступ на територію закритою, тобто обмежити вхід на територію дітям з інших будинків. діти нашого будинку таким чином не матимуть права гратися у себе вдома з іншими дітьми. наскільки це законно і як на це реагувати? дуже сподіваюсь на вашу доопомогу!
 
romulj Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 30 червня 2018 р. 0:26
З нами з:
Повідомлень: 1649
Gold Poster

не потрібно спамити сайт, відповідь Вам надана в іншій темі. 


>> юля-11
Доброго дня, дозвольте питання: у нас створено осбб, земля під будинком належить осбб. в будинку є сімї, які намагаються зробити доступ на територію закритою, тобто обмежити вхід на територію дітям з інших будинків. діти нашого будинку таким чином не матимуть права гратися у себе вдома з іншими дітьми. наскільки це законно і як на це реагувати? дуже сподіваюсь на вашу доопомогу!

Роман Гученко
Голова правління АОСББ "Сумщина",
Віце-президент ГО "Всеукраїнська рада голів ОСББ",
Член національно ради з питань ОСББ при КМУ
 
Марина0304 Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 9 серпня 2018 р. 11:45
З нами з:
9 серпня 2018 р. Повідомлень: 4

у нас создано осбб на три дома,но в 2017 году один из домов решил выйти из состава нашего осбб,но так как председатель всячески этому мешал,они на собрании жильцов своего дома набрали 80% голосов и зарегистрировали свое осбб не выйдя из нашего.теперь у нас два юридически зарегистрированных  осбб,  но тех документация на этот дом находиться в первом осбб . совладельцы всех трех домов хотят наконец решить этот вопрос и отпустить дом .при этом начались проблемы с получение финансовой помощи государства для осбб. подскажите как быстро выйти из этого тупика.
 
Марина0304 Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 9 серпня 2018 р. 17:11
З нами з:
9 серпня 2018 р. Повідомлень: 4

Три года назад мы создали ОСББ из трёх домов....Был очень хороший председатель которого "черноротая сотня съела".Теперь другое правление и другой председатель-некомпетентный,хамовитый и прочее.Один дом пожелал выйти из состава ОСББ и стать самостоятельным,так как не хочет доверять свои деньги и жильё нечестным на руку людям..они зарегистрировались в госреестре как новое осбб при этом дом числиться и в нашем осбб.Год тянется волокита,правление их не отпускает,а из-за этого никто не может получить поддержку государства в виде программ на капремонты домов.Суды ничего не решают..Время идёт,дома рушатся..Помогите выйти из этой ситуации юридически правильно.
 
Ангелінка Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 3 грудня 2019 р. 10:56
З нами з:
3 грудня 2019 р. Повідомлень: 3

Доброго дня! Підкажіть мені будь ласка:через особистий конфлікт з головою ОСББ вона відмовляється надавати документи,виготовлення яких є у компетенції голови,напр.довідки про склад сім'ї, акти внутрішніх мереж як балансоутримувач. Як вчинити в такій ситуації,адже документи необхідні для оформлення субсидії. Яких заходів можна вжити і чи змінить ситуацію вихід з членів ОСББ (хто тоді буде уповноважений видавати такі докумерти). Дякую.
 
Ангелінка Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 3 грудня 2019 р. 10:56
З нами з:
3 грудня 2019 р. Повідомлень: 3

Доброго дня! Підкажіть мені будь ласка:через особистий конфлікт з головою ОСББ вона відмовляється надавати документи,виготовлення яких є у компетенції голови,напр.довідки про склад сім'ї, акти внутрішніх мереж як балансоутримувач. Як вчинити в такій ситуації,адже документи необхідні для оформлення субсидії. Яких заходів можна вжити і чи змінить ситуацію вихід з членів ОСББ (хто тоді буде уповноважений видавати такі докумерти). Дякую.
 
osbb.dim20
Re: Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 15 грудня 2019 р. 12:16
З нами з:
Повідомлень: 303
Gold Poster

Справка о составе семьи не выдается головой ОСМД. Она выдается органами местного самоуправления.


>> Ангелінка
Доброго дня! Підкажіть мені будь ласка:через особистий конфлікт з головою ОСББ вона відмовляється надавати документи,виготовлення яких є у компетенції голови,напр.довідки про склад сім'ї, акти внутрішніх мереж як балансоутримувач. Як вчинити в такій ситуації,адже документи необхідні для оформлення субсидії. Яких заходів можна вжити і чи змінить ситуацію вихід з членів ОСББ (хто тоді буде уповноважений видавати такі докумерти). Дякую.
 
Константинушка Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 23 травня 2020 р. 14:48
З нами з:
23 травня 2020 р. Повідомлень: 1

Здравствуйте!У меня вопрос.Вчера с крыши моего дома по приказу управляющей осбб моего дома интернет оборудование было перенесено с крышы в подвал,мне завели кабель в коридор квартиры с подъезда вместо того как было раньше с крыши в окно комнаты где стоит компьютер.Сейчас хочу что бы если на то пошло с подъезда вывели опять в тоже окно кабель но председатель запретил.Подскажите это законно ограничивать мои права?Если так и будет мне придеться написать заявление о выходе из ОСББ
 
Олег Жук Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 25 травня 2020 р. 13:25
З нами з:
10 вересня 2019 р. Повідомлень: 1

Доброго дня! Є ситуація - два будинка а складі осбб, один 160 квартир, другий 60. Так склалося що відносини між мешканцями вкрай напружені, є декілька дуже конфліктних питань, вирішенням яких є лише вихід будинку зі складу ОСББ. Цікавіть відповідь на питання - як відповідно до вимог чинного законодавства вийти зі складу ОСББ з метою створення нового ОСББ ? 

 
Екатерина Дудник Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 6 серпня 2020 р. 23:28
З нами з:
Повідомлень: 1

У меня такой вопрос,у нас дом хочет выйти из осбб,так как наш управляющий не чего не делает на протяжении 15 лет, пока мы состоим в обществе осбб мы сами делаем ремонты за свой счёт,она без общего собрания самовольно посыла себе зарплату уже 2 раза,просим отчёты за 15 лет она их не даёт,а самое удивительное то что у нее нет собственности в домах которых она считается преседателем,если мы (домом)выйдем из общества и возьмём все обязательства на себя по поводу ремонта и т.д то мы должны будем платить квартплату?
 
Лара33 Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 17 лютого 2021 р. 19:27
З нами з:
17 лютого 2021 р. Повідомлень: 1

Наше ОСББ створено 5 місяців назад. Але тариф на управління будинку підвищувався вже два рази. Тепер знову голова ОСББ хоче підняти тариф до 9 грн. за кв.м. (і це не межа). Це, в моєму випадку (1 кв. 33кв.м.),  300 грн. в місяць. Я пенсіонер, пенсія 2100 грн. Субсидію не одержую. Для мене це дуже дорого. Що мені робити? Порадьте, будь ласка. Дякую.
 
Гали Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Як вийти з членів ОСББ? Яка форма заяви, щоб вийти з членів ОСББ?
Додано: 18 червня 2021 р. 23:41
З нами з:
18 червня 2021 р. Повідомлень: 1


>> bobosha

Скажіть, будь ласка, чи можливо вийти з членів ОСББ? Якщо так, тоді що змінеться для "нечлена"? Чи буде якась відмінність в квартплаті? 


 
Анна Д Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 28 листопада 2021 р. 19:39
З нами з:
28 листопада 2021 р. Повідомлень: 1

Доброго дня. Скажіть будь ласка як вийти з ОСББ 5 квартирам одного підїзду якщо ми не задоволені роботою голови, вважаємо, що розкрадаються гроші, нам не надаються документи, є інформація, що годова витрачає гроші на свої потреби, не контролює усіх співвласників в питанні оплати коштів на рахунок ОСББ, також заробітні плати для прибиральниці і голови ОСББ оплачуються неофіційно, протокол зборів не вівся ніразу. Чи можна на зборах оголосити про вихід окремих квартир та представляти своі інтереси особисто. Чи потрібно писати офіційну заяву і кули? І яким чином у випадку виходу оплачувати за утримування будинку? Чи можна відмовитись оплачувати заробітну плату голові ОСББ (яка ітак оплачується неофіційно) і немає протоколу про встановлення оплати заробітної плати голові)?
 
Віктор Суми
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 28 листопада 2021 р. 20:29
З нами з:
16 жовтня 2018 р. Повідомлень: 51
Gold Poster

Щоб вийти з ОСББ потрібно продати свою квартиру в цьому БКБ. Маючи у власності квартиру, Ви автоматично являєтесь співвласником ББ. 

 
Элина Первая Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Якщо не підписував згоду про членство ОСББ, я є членом його чи ні?
Додано: 15 січня 2023 р. 10:05
З нами з:
Повідомлень: 1

Доброго дня. Якщо я не підписував згоду про членство ОСББ, я є членом його чи ні? Чи потрібно писати щось щодо цього?
 
Серж Ротор Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Як вийти с осбб
Додано: 27 лютого 2023 р. 7:51
З нами з:
Повідомлень: 2

Здравствуйте.

Юридически дом являет собой "жилично-гостиничный комплекс с апартаментами" и помещениями под бизнес.у этого копмлекса есть управляющая компания,которая заключила договора с поставщиками услуг по комерческим ценам как для гостиничного комплекса.Вместе с тем так как в доме есть квартиры то,еще было дополнительно создано осбб, в такой способ- инвестиционная компания передала часть документации и списки собственников на дом своему юридическому инвестору и тот зарегестрировал на свое имя осбб в одесской области,сам обьект регистрации находится в Одессе.И соответственно взял на себя управление жилищно-готельным комплексом, с установлением коммерческих тарифов, которые представлены в кошторисе, сам кошторис также предложен управляющей компанией и передан председателю правления созданного осбб.  Частьдокументов касательно создания осбб просто были предьявлены только части собственников

 
Серж Ротор Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 27 лютого 2023 р. 7:59
З нами з:
Повідомлень: 2

Продолжение, вопрос, кому надо оплачивать за содержание жилищно-гостиничного коплекса с апартаментами если управителем дома является фактически управляющая компания и у нее же находится техдокументация на дом.И если подать заявление о выходе из осбб, тогда могу ли я заключить договор  с управляющей компанией на оплату за содеожание дома.
 
POV
Re: Як вийти з членів ОСББ?
Додано: 24 січня 2024 р. 16:26
З нами з:
24 січня 2024 р. Повідомлень: 1

Є членом ОСББ на підставі поданої заяви. Наразі квартиру передано на баланс КП "Запоріжремсервіс". Чи потрібно в даному випадку писати заяву при вихід з членів ОСББ?
 

Додати повідомлення