Тема № 290266: ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ В ОСББ / Голова ОСББ відключила пожарні ліфти та роздала їх під коморки/схрони


Додати повідомлення
osbb8b
Голова ОСББ відключила пожарні ліфти та роздала їх під коморки/схрони
Додано: 30 червня 2024 р. 13:25
З нами з:
19 грудня 2018 р. Повідомлень: 2

Добрий день, я вже створювала тут тему відповіді не отримала, не розумію чи працює тут форум, але отримала відповідь від голови нашого ОСББ "Ювілейний." від Гридіна Олена Григорівна, тому вирішила запостити тут знову. Мій попередній пост про пожежну безпеку тут https://osbb-online.com/Forums/ShowThread/290253

Два питання:

1. Чи нормально відключати пожежний ліфт в 25 поверховому будинку під час війни і коли вибухають в квартирах то літієві батареї то газові балони під час блекаутів? У вас теж так, ви повідключали ліфти та віддали їх підприємцям у своєму будинку під склади та бокси?

2. Як регулюється питання коморок у вашому будинку. В нашому будинку на Бажана 8Б, де голова ОСББ Гридіна О.Г. два типи коморок. Перша - це коморка для сбору мусора, вона не використовується і тому розібрано самочинно ще при першому ЖЕКу до ОСББ. Потім вони користувались ними безоплатно і потім з них стали брати аж 50 грн в місяць. Але є ще і другі види коморок - на поверхах забудовується всі ніші хто як хоче хаотично. І на моєму поверсі вже добрались до пожежного ліфта. У вас теж так? І як регулюється кому належить право робити ці коморки або використовувати ті що для мусору? Чи ніяк як і у нас? Хто виламає замок тот і хазяїн або хто взятку заніс голові ОСББ той й може?

Наша голова ОСББ Гридіна О.Г. на мій лист не забудовувати пожарний ліфт, сказала що він не використовується і з нежитловою площею можна робити що завгодно.

Мені цікаво чи то є норма у нас, тобто ДБНи та пожежна безпека то вже таке - якійсь тупі савєцькі норми, та ми вже в Сомалі або Секторі Газа живемо без тих тупих ДБНів та норм пожежної безпеки, забудовуємо халабудами та хламом все що бачемо навкруги? Може ще й МАФ відкрити на поверсі? Нащо тоді забудовник робив ті пожежні ліфти? Можете мені пояснити якщо тут робочий форум?

 

Додати повідомлення