Тема № 287885: ПРАВОВІ ПИТАННЯ-ВІДПОВІДІ / Самостійно відрізала сублічильник. Допомога з правовим питанням.


Додати повідомлення
Ничипорук Дмитро Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Самостійно відрізала сублічильник. Допомога з правовим питанням.
Додано: 9 травня 2021 р. 13:06
З нами з:
Повідомлень: 1

Доброго дня. Хочу просити допомоги, як мені правильно вчинити, на які закони спиратись і куди звертатись.
Є земельна ділянка, яка залишилась в спадок двом дітям (Особа 1 і Особа 2). На цій ділянці є одноповерховий будинок, що був поділений порівну між ними. Документально було створено багатоквартирний будинок. 
Головне питання виникає в тому, що до цієї будівлі було проведено електроенегрію до одного лічильника, а після поділу було встановлено сублічильник для Особи 2. За використану електроенегрію вона сплачувала кошти на особистий рахунок Особи 1. Але через певні обставини Особа 1 самостійно відєднала електроенергію до сублічильника (аргументуючи тим, що Особа 2 її "обкрадає"). В РЕС відповіли, що дії Особи 1 є законними, бо тільки вона вказала в їх документації (а про квартиру №2, що належить Особі 2 вони "нічого не знають"). Як правомірно вплинути на Особу 1? Куди звернутись ще для вирішення питання?
Допоможіть, буль ласка, бо вперше стикнувся з таким питанням і дуже важко розібратись.
 
Mr. Engineer
Re: Самостійно відрізала сублічильник. Допомога з правовим питанням.
Додано: 11 травня 2021 р. 18:31
З нами з:
8 жовтня 2018 р. Повідомлень: 13
Bronze Poster
Вплинути на Особу 1 можна тільки добрим словом. Щоб назавжди уникнути "сусідських війн" Особі 2 доцільно звернутися до місцевої філії Обленерго та подати документи для  оформлення договору про приєднання до електричних мереж та технічних умов. В результаті такого звернення Особі 2 улаштують окремий ввод та облік спожитої електроенергії.  При цьому Особі 2 необхідно набратися терпіння.
 

Додати повідомлення