Тема № 287793: ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ В ОСББ / Власна дахова котельня. Нарахування за теплопостачання


Додати повідомлення
Mr. Engineer
Власна дахова котельня. Нарахування за теплопостачання
Додано: 15 квітня 2021 р. 9:27
З нами з:
8 жовтня 2018 р. Повідомлень: 13
Bronze Poster

Шановні колеги! Звертаюсь в першу чергу до представників тих ОСББ, які мають власні дахові котельні. Яким чином порекомендуєте здійснювати оплату за теплопостачання квартир багатоповерхового будинку.

Маємо такі вихідні дані:

-          житловий будинок багатоповерховий, 115 квартир, із них одно- та двокімнатні  у співвідношенні 50 х 50 %;

-          джерело теплопостачання – власна дахова котельня, інших(сторонніх)  споживачів тепла немає, на виході з котельні змонтований лічильник тепла;

-          класи точності лічильників котельні та квартирних не співпадають;

-          усі квартири обладнано лічильниками тепла, а радіатори системи опалення дають можливість власнику встановити у приміщенні бажану  температуру;

-          система опалення місць загального користування (сходових клітин), передбачена проектом, не працює – прилади демонтовано за рішенням правління.

-          За пропозицією правління кожен співвласник має сплачувати ОСББ за тепло згідно показів квартирного лічильника + т. зв. «загально будинкові витрати» (різниця між показниками лічильника на виході котельні та сумою показників усіх квартирних лічильників, пропорційно площі квартири) + вартість транспортування газу для потреб котельні пропорційно площі квартири.

У такому випадку виникає резонне незадоволення власників двокімнатних квартир бо  при однаковому обсязі спожитого тепла (тобто при однакових показах квартирних лічильників, наприклад 0,3 МВт за місяць )  власники однокімнатної квартири сплачують 600 грн., а двокімнатної – 750 грн., власники однокімнатних квартир при цьому апелюють до статті 20 Закону України «Про ОСББ».

Вважаю, що логічно було б для кожної квартири розмір «загально будинкових витрат» та плату за транспортування газу обчислювати не пропорційно площі, а виходячи з конкретних  обсягів споживання тепла.

Я розумію, що остаточне рішення у цьому питанні приймається загальними зборами співвласників, але ваш досвід або фахова порада будуть корисними.

 

Додати повідомлення