Тема № 287175: ПРАВОВІ ПИТАННЯ-ВІДПОВІДІ / Самозабудова кладовок на території сміттєпроводу


Додати повідомлення
Юлія25006
Самозабудова кладовок на території сміттєпроводу
Додано: 20 січня 2021 р. 16:27
З нами з:
20 січня 2021 р. Повідомлень: 2

Всім доброго дня.І буду надзвичайно вдячна за підказки і поради в моєму болючому питанні!

Ситуація наступна:

-7років проживаємо в власній квартирі в 9поверховому будинку дуже старому (рік побудови не знаю),ще радянських часів

-в будинку на кожному з поверхів на міжсходовому майданчику (територія мусррпроводу,який так і не функціонував) є самозахвачені,забудовані громадянами в різні часи типу "кладові",така є і на нашому поверсі

-на нашому "4"!!!! поверсі чоловік з 6!!! поверху в свої часи за 1 ніч не запитавши нікого побудував теж кладову і ОДНООСІБНО нею розпоряджався,а жильці 4поверху були позбавлені права на зберігання.Так пройшло багато років.

-коли ми молоді люди купили квартиру,то почали претензії до сусіда пред'являти,на зберігання,на що він нам виділив 1полку на 4роки,а тепер взагалі виганяє з кладової,аргументуючи,що він її забудував в свої часи і вона його.Пртпонували кошти йому на буд.матеріали що він тоді застратив,він відмовляється,висиляє і все!На аргументи,що це спільна власність не реагує.

Допоможіть порадою:

-я розумію,що це самозахват території,і в проекті дому вони -кладові не передбачені,і в судовому порядку то там взагалі жодних кладов не має бути,томусудитися тут не варіант

-чи має це питання самозабудованих кладов якось вирішити збори ОСББ?яким чином?як вони можуть його змусити ділитися кладовою,яку він колись збудував ще й не на своєму поверсі з іншими жителями цього поверху?

-чи десь є це питання прописано в внутрішніх документах ОСББ, що території допоміжних приміщень на поверхах поділяються між жителями відповідного поверху в рівних частинах?(а не так як в нас. 1 особа з іншого поверху забудувала сама і сама володіє десятки років)

Всім дякую!









 

Додати повідомлення