Тема № 287133: СУДОВІ ПРЕЦЕДЕНТИ / Донарахування до мінімальної частки середнього питомого споживання теплової енергії


Додати повідомлення
RedBull Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Донарахування до мінімальної частки середнього питомого споживання теплової енергії
Додано: 17 січня 2021 р. 22:19
З нами з:
13 січня 2021 р. Повідомлень: 1

Доброго дня, шановні! Житловий комплекс оснащений загальнобудинковим теплолічильником, в комплексі близько 400 квартир, деякі мають додатково квартирні теплолічильникі(близько 60). Осбб функціонує з 2008 року. ОСББ має колективний договір на послугу теплопостачання. До грудня 2020 року формула розрахунку для квартир з індивідуальними лічильниками була наступна: обсяг спожитої енергії помножував на вартість гігакалорії та добавлялись рахунок за мзк та тепловтрати. Але в січні без повідомлення власників голова правління почав нараховувати доплати до мінімальної частки середньоно питомого споживання теплової енергії за грудень місяць 2020р для власників з квартирним теплолічильником, які використали невиликий обсяг теплової енергії, посилаючись на наказ 315 Мінрегіону про методику розподілу комунальниз послуг між споживачами. Питання, чому не попередив про зміну методики розподілу, та не скликав зборів стосовно поправкових коєфіцієнтів, розрахунку обсягу на МЗК, обслуговування внутрішньобудинкових систем опалення, тощо. Так виходить, що ті хто мають квартирні лічильники субсідіюють тих, хто їх не мають. Тобто я не знаючи про цю методику опалював приміщення у грудні за допомогою кондиціонера через теплий місяць та згідно свого лічильника використав невеликий обсяг теплової енергіі повинен доплатити за те чого не отримав фактично та ще за електроенергію за обігрів. А ті хто не мав лічильника на квартиру вони сплатять менше за рахунок того, що такі як я заплатять за те чого не отримували. ОСББ розрахується з теплопостачальником згідно будинкового лічильника. Згідно цієї методики не вигідно утеплювати приміщення, встановлювати енергозберігаючі вікна та інше, так як всеодно потрібно буде заплатити 50% від загальнобудинкового тарифу, зменшуючи навантаження на тих, кто не мав лічильника и відкривав вікна взимку, через високу температуру в приміщені. Збори не проводились, статут не мінявся з 2008р

 
Alexandrx Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Донарахування до мінімальної частки середнього питомого споживання теплової енергії
Додано: 21 жовтня 2021 р. 10:14
З нами з:
7 липня 2017 р. Повідомлень: 1

Та же ситуация. Правление в одностороннем порядке ввело эту методику, в одностороннем порядке поставило максимальный коэффициент 1.0, в итоге за март этого года пришла сумма по этой самой статье доначислений, при том, что температура в квартире +24 была. Вложил кучу денег в энергосбережение квартиры, получил возможность принудительно субсидировать тех, кто потребляет без меры. Думаю без судебных тяжб не получится, хотя думаю, что дело было бы выигрышным.

Вот нашел только такое решение суда.

https://zakononline.com.ua/court-decisions/show/79566399

 
nikalaev Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Донарахування до мінімальної частки середнього питомого споживання теплової енергії
Додано: 13 листопада 2021 р. 22:05
З нами з:
13 листопада 2021 р. Повідомлень: 1

А є взагалі варіанти оскаржити ці платіжки. Раніше жили без лічильника, а от тільки встановили і думали, що будемо економити, а трішки виходить по іншому.
 

Додати повідомлення