Тема № 286871: ПРАВОВІ ПИТАННЯ-ВІДПОВІДІ / Окремий вхід


Додати повідомлення
Ivan1960 Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Окремий вхід
Додано: 20 листопада 2020 р. 10:22
З нами з:
20 листопада 2020 р. Повідомлень: 1

Доброго дня. Наший будинок має п’ять поверхів та 12 під’їздів(116 квартир). Рік тому створили ОСББ. За цей рік, в порівнянні з минулими 20 роками що існує будинок, було зроблено дуже багато. Встановлено на кожному поверсі та біля кожного під’їзду освітлення, яке вмикається ввечері та горить до ранку. В усіх без винятку під’їздах на кожному поверсі замінено вікна на пластикові. На кожному під’їзді встановлено по дві двері, пластикова та броньована. Встановлено домофони тощо.

Весь перший поверх в нас займають нежитлові приміщення які не використовуються. Стоять порожні. 10 років тому я придбав одне з таких приміщень 70кв.м, перевів його в житловий фонд, та облаштував там квартиру. Маю окремий вхід(входу через під’їзд немає) з протилежного боку від під’їздів. Освітлення біля входу провів від себе.

Ось вже рік здійснюю плату в ОСББ на рівні з усіма мешканцями будинку. За сміття, воду, газ, електроенергію сплачую окремо. Опаленні індивідуальне, при тому що сусідні нежитлові приміщення не опалюються взагалі, приходиться топити на максимумі - що влітає в копійчину.  За рік ОСББ мені нічого не запропонувало зробити. Освітлення моє. Двірник біля мене не прибирає ніколи, бо на цю сторону виходять порожні приміщення, та взагалі дім останній в мікрорайоні-далі пустир. Сніг завжди відкидаю сам, при тому що мій вхід знаходиться посередині будинку, розчищати треба до торця будинку(або в ту, або в іншу сторону), а будинок, нагадаю, має 12 під’їздів. Іноді ця процедура займає до 3х годин.

Я не проти сплачувати коши на утримання будинку(ремонт покрівлі, заміна чи ремонт комунікацій, утеплення будинку чи облаштування прибудинкової території), на рівні з усіма мешканцями, але чому я повинен платити за те чим я не користуюсь? Я маю на увазі під’їзд.

 Як це врегулювати з ОСББ? Голова ОСББ каже що нічого не може зробити.

Та чи повинні власники сусідніх нежитлових приміщень здійснювати плату в ОСББ на утримання будинку. Бо зараз вони нічого не платять.

Дякую.

 
ОСББ127 Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Окремий вхід
Додано: 1 грудня 2020 р. 13:26
З нами з:
Повідомлень: 75
Gold Poster

Поинтересуйтесь у председателя что входит в оплату дворнику. Может он получает только за одну сторону дома (экономия средств). 

Все совладельцы ОБЯЗАННЫ платить взнос. То что они не пользуются своим имуществом никого не интересует - пусть пользуются или продают другим кто будет пользоваться.

По поводу разовых работ по дому результатами которых вы не пользуетесь : разговаривайте с правлением и председателем. Не кричите/требуйте, а разговаривайте)))  т.к. эти вопросы зависят не от них, а от решения общего собрания ВСЕХ совладельцев. А этим людям нужно уговорить весь дом что бы снизить вам размер взноса. Будет ли у них такое желание....   

Вы можете сами поговорить с каждым совладельцем вашего дома и убедить их на общем собрании проголосовать так как вам надо )))) 

 

Додати повідомлення