Тема № 286851: ДОШКА ОГОЛОШЕНЬ / Зменшення витрат на опалення та ГВЗ на 30-50%


Додати повідомлення
Prometheus Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Зменшення витрат на опалення та ГВЗ на 30-50%
Додано: 15 листопада 2020 р. 10:19
З нами з:
15 листопада 2020 р. Повідомлень: 1

Зменшення витрат на опалення та ГВЗ на 30-50% - не є повністю реальним. Дуже багато інформації про організацію ІТП, газових котелень і т.і. Але чомусь зовсім ніхто не згадує про систему опалення на базі теплових насосів.

Ця технологія не є новою і вже дуже давно використовується в Європі. 

Яка економія від теплонасосного опалення в багатоквартирному будинку ОСББ?

Економія від використання теплонасосного опалення в ОСББ, ЖК залежить від того, який тариф на електроенергію має ваш будинок, і від того, що ви використовуєте в якості джерела тепла в даний час!

Наприклад, Якщо ваш ОСББ отримував тепло від теплової мережі, то ви купували його по 1243 грн за 1 гігакалорію в Харкові в сезоні 2016-2017 р.

Якщо при цьому, ваш тариф на електроенергію складає 1,68 грн як для житлових будинків , то вироблення 1 гігакалорій за допомогою теплового насоса для вашого ОСББ буде коштувати взимку

400 кВтч * 1,68грн = 672 грн.
Вигода - 46%!

Якщо ваш ОСББ, ЖК буде ще гріти гарячу воду за допомогою теплонасосної установки, то вигода буде складатися з 2-х частин - зимової і літньої. Влітку теплонасосная установка виробляє гарячу воду і витрачає на це приблизно 260 кВтг електроенергії або 260 кВтг * 1,68 грн = 437 грн.

Вигода влітку становить 65%! Насправді в вашому домі ОСББ, ЖК буде побудована бівалентна система опалення, яка в основному буде використовувати тепло від теплового насоса і брати деяку кількість тепла від теплової мережі.

Яка вигода від використання теплового насоса в будинку ОСББ, що обладнаний газовою котельною?

Вигода є, і вона вважається як різниця у вартості 1 гігакалорій, отриманої газовим котлом за встановленим для вашого конкретного будинку тарифом і вартістю 1 гігакалорій, отриманої за допомогою теплового насоса Prometheus.

Якщо ваш тариф на газ становить 6,94 грн за 1 м куб, то вартість 1 гігакалорій складе 994 грн. Вартість 1 гігакалорій від теплового Prometheus залежить від тарифу на електроенергію і складе 672 грн взимку і 437 грн - влітку! Вигода взимку 32% і 56% влітку (для ГВП)!

Чи можна побудувати повністю автономну систему опалення багатоквартирного будинку ОСББ, ЖК на базі теплового насоса Prometheus?

Так, можна! В якості другого (резервного) джерела тепла можна застосувати електрокотли. Частка тепла, виробленого за сезон електрокотлом, як правило, не перевищує 10% для широти Харкова.

Найімовірніше, для побудови повністю незалежної системи опалення, правлінню ОСББ, ЖК доведеться «докупити» встановлену потужність у обленерго (постачальника електроенергії), але все одно це вигідніше, ніж платити тепловим мережам!

Крім того, це дає вашому ОСББ або ЖК такі можливості:

14.1. Управляти опаленням незалежно від старту офіційного опалювального сезону! Люди часто хворіють, в той час, коли в будинках вже сиро і холодно, а опалювальний сезон ще на стартував.

14.2. Забути про відключення гарячої води влітку!

14.3. Автоматичне енергоефективне погодозалежне регулювання температури води в радіаторах, що призводить до додаткової економії фінансів, навіть без покупки і застосування ІТП (в ньому просто відпадає необхідність).

14.4. Для будинків, що стоять на віддалених ділянках теплової мережі вирішується проблема низької температури теплоносія через збільшеного відбору тепла будівлями, що стоять раніше по магістралі.
Та інші.

Який приблизно порядок придбання теплового насоса для ОСББ, ЖК?

Як правило, для багатоквартирних будинків з опалювальною площею 6000 м кв і більше, потрібні модульні теплонасосні установки чиллерного типу, які виготовляються і поставляються під замовлення. Ми поки не зберігаємо на складі установки потужністю понад 18 кВт!

Замовлення і виробництво таких теплонасосних установок потужністю 70, 120, 260 кВт і більше вимагає часу на виробництво і доставку приблизно 4 місяці.

Цей факт потрібно враховувати при плануванні проекту.
Крім того, необхідно зробити етап проектування і розрахунків. Це повинно бути оплачено.

Виходячи з цього, ми пропонуємо ОСББ приблизний розрахунок потужності і підбір потужності модульної установки, потім ОСББ приймає рішення про придбання і надає нам попередню оплату на проектування і замовлення на заводі-виробнику (КНР). Після виготовлення, 1,5 місяці приблизно, замовлення повинно бути сплачено остаточно на завод і вантаж може бути доставлений в Україну.

Ще 1-2 місяці може піти на монтаж і налагодження системи в будинку, включаючи висотні роботи, якщо знадобляться. Якщо буде необхідно збільшення «встановленої» потужності від енергозбуту для ОСББ, ЖК, то про це варто подбати завчасно!

Всього проект може зайняти від 6-7 місяців з дня прийняття рішення до його фінальної реалізації в вигляді працюючої установки!

http://prometheus-hp.com/uk/

 

Додати повідомлення