Тема № 285883: ПРАВОВІ ПИТАННЯ-ВІДПОВІДІ / Подання позову до суду на боржника


Додати повідомлення
Bora1972 Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Подання позову до суду на боржника
Додано: 3 березня 2020 р. 8:07
З нами з:
Повідомлень: 29
Silver Poster
доброго дня, шановні! Потрібна допомога колективного розуму! Суть питання: ОСББ звернулося з позовом до суду на боржника . Рішення приймалося правлінням. Боржник подав клопотання про залишення справи без розгляду на підставі ст.17 закону про ОСББ. В передостанньому абзаці написано, що Об'єднання звертається до суду на підставі доручення загальних зборів. Також, Він посилається на ухвалу суду 703/2191/18. Наш суд також залишив справу без розгляду. Що тепер робити: за кожним разом по кожному боржника збирати збори?  Чи варто подавати на апеляцію? Чи провести збори і потім знову звертатися з позовом?
 
Smilyanska.15
Re: Подання позову до суду на боржника
Додано: 2 квітня 2020 р. 22:24
З нами з:
19 грудня 2019 р. Повідомлень: 11
Bronze Poster

У вас в статуте прописано, что есть полномочия у правления или главы обращаться в суд? например:

Об’єднання доручає Правлінню або головi в межах повноважень, визначених статутом:

- звертатись до суду з позовом про стягнення на майно та кошти співвласників (власників) до...........  які відповляются відшкодовувати та своєчасно та у повному обсязі сплачувати всі встановлені законодавством, Статутом та рішеннями Правління платежі і внески, штрафи та пеню, а також відрахування до резервного і ремонтного фондів Об’єднання;

как то так?

Если на общем собрании вы приняли статут, а там в нем все прописано, то странно что суд отказал в розгляде

 
Zolklyuch_3 Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Подання позову до суду на боржника
Додано: 27 квітня 2020 р. 13:17
З нами з:
Повідомлень: 25
Silver Poster
Зараз прочитала уважно Статтю 17 ЗУ "Про ОСББ". Таки да, один із пунктів передбачає доручення від загальних зборів правлінню. Вихід тільки один: дуууже уважно прочитати Закон і Статут ОСББ, визначити критичні питання, які можуть повстати у майбутньому, та внести зміни до Статуту. Крім того, варто також внести зміни і до пункту у Статуті, де йде мова про дві третини голосів співласників при збільшенні розміру внесків на утримання.
Особисто в нашому ОСББ ми вже впродовж 5-ти років не можемо набрати таку кількість. Люди на збори не приходять, опитувальниками не голосують. Ім усе байдуже. Але хочуть жити, як у раю. 
 

Додати повідомлення