Тема № 283683: ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ В ОСББ / Втрата неприбутковості


Додати повідомлення
Bora1972 Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Втрата неприбутковості
Додано: 25 січня 2019 р. 0:46
З нами з:
Повідомлень: 29
Silver Poster
наприкінці минулого року майже  всі голови правлінь були підняти " на вуха" тим, що нас спробували залучити до кола управлінців будинками. Ми підписували петиції, сварилися з органами соцзахисту, обговорювали та консультувались. І ось , нарешті, від тих самих органів соцзахисту, знов надходять вимоги щодо необхідності вказання назви внеску " на відшкодування витрат на управління будинком". Бо інакше субсіданти не отримають свої кошти. Я добре пом'ятаю наші сумісні міркування, що ми не надаємо послуг. Послуги передбачають отримання прибутків. А це тягне за собою втрату статусу неприбуткової організації. Чи я помиляюся і ніяких наслідків для ОСББ при переназві внеску не буде?
 
ОСББ "Хата крайня" Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Втрата неприбутковості
Додано: 10 лютого 2019 р. 22:49
З нами з:
4 липня 2017 р. Повідомлень: 2

Ось що говорить законодавство :

Неприбуткові організації для визначення своїх витрат застосовують Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 16 „Витрати” затверджене Наказом Мінфіну від 31.12.1999 № 318.

Витрати, понесені неприбутковою організацією, здійснюються на цілі, що передбачені установчими документами (витрати на утримання і витрати пов’язані з виконанням статутних завдань за відповідними напрямами використання) на підставі первинних документів, складених за правилами бухгалтерського обліку.

Виходить що  статус неприбутковості ОСББ з погляду податкового законодавства має визначатися за витратами на утримання, а не витратами на управління як вимагають соцслужби .

Може хтось знає краще це питання, прошу дати свої консультації.

 
Grysha Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Втрата неприбутковості
Додано: 18 лютого 2019 р. 12:08
З нами з:
18 лютого 2019 р. Повідомлень: 0

Напишите, как вы решили вопросы с субсидиями и пильгами в соцахисте?
 

Додати повідомлення