Тема № 282042: ПРАВОВІ ПИТАННЯ-ВІДПОВІДІ / Тариф для підземного паркінгу


Додати повідомлення
Serjozny Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Тариф для підземного паркінгу
Додано: 18 березня 2018 р. 19:01
З нами з:
Повідомлень: 0

Доброго дня.

Допоможіть розібратись з ситуацією:

На території двору є підземний паркінг на 20 місць. Не під будинком, а під дитячим майданчиком з окремим в'їздом. В будинку 100 квартир. Місця в підземному паркінгу продавались окремо (є відповідні документи у власників) і власниками є не лише мешканці нашого ОСББ, але й із сусідніх будинків. Кожне паркомісце відділено простінками і закривається ролетами - майже повноцінний гараж. При в'їзді в піркінг встановлено ворота з автоматикою і кімната охорони. Правлінням було встановлено окремий лічильник електроенергії для підземного паркінгу з метою визначення чіткої кількості/вартості спожитої електроенергії саме підземним паркінгом. Тобто, можна чітко визначити обсяг і вартість послуг, що споживаються власниками паркомісць.

За документами, і будинок, і підземний паркінг є "єдиним майновим комплексом" і, відповідно, є на балансі ОСББ. Оплата комунальних послуг власниками сплачуються на субрахунки квартир та гаражів окремо. За світло по лічильникам ОСББ розраховується із загального рахунку.

Наразі власники паркомісць вимагають на підставі ст.20 ЗУ про ОСББ встановити тариф за паркомісця аналогічний для власників квартир. Якщо це дійсно так, то виходить, що 100 власників квартир мають "утримувати" 20 власників паркомісць, оскільки навіть при 100% оплаті власниками за паркомісця при тарифі "як за квартири", цих грошей не вистачатиме навіть на оплату освітлення паркінгу, не говорячи вже про прибирання, ремонт, резервний фонд тощо. І, відповідно, недостаючі кошти мають компенсуватись із квартплати.

Підкажіть як законно (бажано вказати відповідні нормативні документи) можна для власників паркомісць сформувати окремий кошторис і встановити окремий тариф, не прив'язаний до квартплати.

 
Denys G Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Тариф для підземного паркінгу
Додано: 16 квітня 2018 р. 6:01
З нами з:
12 квітня 2017 р. Повідомлень: 1

на загальних зборах затверджуєте окремо тариф на площі підзем паркінгу. або може бути фіксована сума напр 100 грн з місця
 

Додати повідомлення