Тема № 279731: ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ В ОСББ / ПРОБЛЕМА. Прибудинкова територія. Гаражі на прибудинковій території.


Додати повідомлення
Dmytro Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
ПРОБЛЕМА. Прибудинкова територія. Гаражі на прибудинковій території.
Додано: 22 серпня 2017 р. 22:25
З нами з:
Повідомлень: 3

Доброго дня, допоможіть з порадою.

Ми на самому початку створення ОСББ. Але вже виникають трудощі, а саме з прибудинковою територією та декількома гаражами на них. Буду намагатись описати все лаконічно, на жаль зараз немає змоги прикріпити додаткові файли щоб було краще зрозуміти ситуацію.

Отже почну з прибудинкової території. В нашому будинку є велика прибудинкова - внутрішній двір, близько 900м.кв. Вона обмежена по перимеру огорожою, та стінами сусідніх будинків. В тих будниках є своя прибудинкова територія котра відмежована від нашої тою ж огорожою. Доступ до нашої прибудникової є тільки через вихід з нашого будинку та через ворота котрі знаходяться в нашому будинку(!!!), не з краю від будинку, а саме в будинку - тонель. Декілька років тому мешканці одного сусіднього будинку самовільно демонтували огорожу, попри те що їх задній двір (розіром 2х2) нижче за рівнем від нашого щонайменше на 1м., залили сходи з бетону до нашого подвір'я  , самовільно встановили свою колодку на ворота і паркують свої автомобілі на нашій прибудинковій і заявляють що це їхнє подвір'я, хоча я маю всі плани прибудинкових територій і вони тут не мають ані клаптика землі. І це все попри те, що вони до свого подвір'я мають повний доступ з вулиці, ми до них взагалі жодним боком відношення не мали, нічого і ніколи їм не перешкоджали адже все було відділене і окреме, а тут їм просто нема більше де на вулиці ставити свої автомобілі а проїзду в свій внутрішній двір вони не мають (в їхньому будинку 2 подвір'я - внутрішнє і заднє, власне тільки заднє подвір'я межує з нашим) і вони вирішили скористатись нашим подвір'ям. Ми звертались зі скаргами в жек, в райадміністрацію, ніякого результату це не дало. Прийшли люди з райадміністрації і сказали: "не хочете їх тут бачити, вішайте свою колоку на ворота і все". Ок, подумав я собі, але ж проблеми це не віришить, ми повішаємо колодку свою, а вони прийдуть з кулаками до нас - "як це так ми не пускаємо їх?", або взагалі самовільно зіб'ють нашу колодку і знову встановлять свою. Я хотів уникнути етап міряння чоловічими статевими органами в сварках з ними, тому ми і писали скарги щоб допомогли офіційні посадові особи і зробити все якомога делікатніше, але допомогати нам ніхто не захотів.

І ось зараз на етапі створення ОСББ я ставлю собі запитання - "а як бути з прибудинковою?; а як вигнати чужих?; як бути з врахуванням в тарифі утримання прибудинкової території, коли ми нею фактично не корисутємось через те що не можемо вигнати сторонніх?; і як бути з гаражами?.

От власне ми і підійшли до другого питання, ще на нашій прибудинковій є 5 гаражів, 4 з них гаражі наших мешканців, 1- когось взагалі сторонньої третьої сторони (якщо розглядати всіх спавласників будинків як першу сторону, автовласників з сусіднього будинку котрі паркують тут свої авто як другу). І тут для мене взагалі тупік, я навіть без поняття як чинити в даній ситуації? Адже по факту прибудинкова територія є не від'ємною частиною будинку 

Прибудинкова територія

територія навколо багатоквартирного будинку, визначена на підставі відповідної містобудівної та землевпорядної документації, у межах земельної ділянки, на якій розташовані багатоквартирний будинок і належні до нього будівлі та споруди, що необхідна для обслуговування багатоквартирного будинку та задоволення житлових, соціальних і побутових потреб власників (співвласників та наймачів (орендарів) квартир, а також нежитлових приміщень, розташованих у багатоквартирному будинку.

(Вам необхідно зареєструватися для того, щоб переглядати прихований текст)

Далі співвласниками є всі власники житлових та нежитлових приміщень в будинку, тобто якщо є плата за утримання прибудинкової території, тоді той власник того єдиного гаражу котрий не проживає в нашому будинку теж має оплачувати за утримання прибудинкової.

Загалом я на даний момент в ступорі, реально не знаю що робити, ще й по факту добиває байдужість наших співмешканців котрі й допустили таку ситуацію з прибудинковою (я на той момент довгостроково в будинку не проживав). Ми й по факту робимо ОСББ з першою метою це впорядкувати нашу прибудинкову територію, створити відпочинкову зону, газончик, зелені насадження, розваги для дітей та ін. Підкажіть будь ласка я бути і як вийти знайти вихід с цієї ситуації.

 
osbbsds Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: ПРОБЛЕМА. Прибудинкова територія. Гаражі на прибудинковій території.
Додано: 15 вересня 2017 р. 17:01
З нами з:
Повідомлень: 156
Gold Poster
Ваша прибудинкова територія. Якщо на неї є право власності - то окрім переговорних важелів, ви маєте право звернутись до суду. Буде довго, але по суті. Якщо таких документів у вас не має, то залишаються лише переговори.
 
Dmytro Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: ПРОБЛЕМА. Прибудинкова територія. Гаражі на прибудинковій території.
Додано: 16 вересня 2017 р. 12:17
З нами з:
Повідомлень: 3

Права власності немає, тобто земля не приватизована, але є принаймні в тех паспорті будинку план прибудинкової території на якому нанесені межі прибудинкової. 
 
osbbsds Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: ПРОБЛЕМА. Прибудинкова територія. Гаражі на прибудинковій території.
Додано: 17 вересня 2017 р. 10:02
З нами з:
Повідомлень: 156
Gold Poster
Вам потрібно приватизувати вашу територію, де ваші межі будуть занесені в план геокадастру, тоді ви матимете повні важелі. Просто план, схема в суді мало що значить. Пишу з досвіду практичної ситуації. 1. Приватизація 2. Суд (у разі потреби, якщо вам збережуть ваші межі за планом).
 
роман1231 Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: ПРОБЛЕМА. Прибудинкова територія. Гаражі на прибудинковій території.
Додано: 12 травня 2019 р. 15:56
З нами з:
12 травня 2019 р. Повідомлень: 1

доброго дня!я являюсь мешканцем будинку в якому створено ОСББ.І виникають такі проблеми, як більшість мешканців вирішили проголосувати,щоб великогабаритні автомобілі(бус) не заїжали на тереторію будинку(так як вони кажуть що він заважає дітям бавитись ,видимість ,але це все не правда так як він нікому не заважає і є проїд нормальний ),будинок маленкий з двох підіздів ,висотою 5 поверхів.Але в питання саме більше хвилює що ніхто не іздить на бусі ,бо всі мають легкові автомобілі якими пересуваються ними .Чи мають право мешканці ,на таке голосування ?чи воно важається не рівносильним голосуванням?
 

Додати повідомлення