Тема № 279625: ПРАВОВІ ПИТАННЯ-ВІДПОВІДІ / Оплата електроенергії РЕМ по загальному лічильнику.


Додати повідомлення
Фортуна2 Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Оплата електроенергії РЕМ по загальному лічильнику.
Додано: 15 серпня 2017 р. 12:34
З нами з:
2 лютого 2017 р. Повідомлень: 1

Добрий день. На сьогоднішній день маємо таку ситуацію. Є створене ОСББ (новобудова) та є ТП яку забудоник ще не передав на баланс ОСББ (ще  не завершене будівництво комплексу, є окремий лічильник на будівництво). До нашого ОСББ входить 4 будинки, всі мають окремі лічильники, також є лічильник на прибудинкову територію( включаючи місця заг. користування). Тобто всього 6 ліч. і один загальний на всю ТП. ТП є на балансі приватно ЖЄКу забудовника. Договір є між РЄС і ЖЕКом. Такоє є договір РЄС і ОСББ. На протязі двох років ОСББ оплачувало рахунки за прибудинкову територію згідно цього договору. Але два місяці тому, РЄС зобов"язало заключити договір, в якому вказується, що облік іде по загальному лічильнику (це той що на балансі ЖЕКу). Два місяці отримуємо рахунки на сплату, з яких виходить що ОСББ має оплатити за електрику мість заг.користування + за квартири які не заключили прямі договори. За мінусом будівництва це виходить 60тис. в місяць+ вимагають предоплату як для юр.осіб по лімітам. Всього біля 230 тис. грн! Надіслали лист з проханням ідентифікувати квартири без особових договорів та відключити їх дистанційно. Ціна за таку послугу 180 грн/квартира! Їх близько 60ти! 

Питання у слудуючому. Як можно правильно в данному випадку оформити договір з РЄС і забудовником(на оренду ТП?). Як оскаржити сумму за квартири без о/р? Адже в ОСББ не передбачена така оплата, і таких сум навіть нема на рахунку. РЄС посилається на ПКЕЕ п.3.26.

Буду дуже вдячна за поради!

 
gladioloc Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Оплата електроенергії РЕМ по загальному лічильнику.
Додано: 13 грудня 2020 р. 0:11
З нами з:
12 грудня 2020 р. Повідомлень: 2

Доброго дня учасники  ОСББ-онлайн

Уже декілька років у нас іде дискусія в нашому ОСББ по питанню оплати за еленергію і ми ніяк не можемо вирішити це питання а справа ось в чому

У кожній квартирі у нас є еллічильник,голова ОСББ знімає показники і ми кожного місяця платимо ОСББ за ви

користану еленергію ,суму яку нам нароховує ОСББ по ціні 1,68 коп, ціна не маленька,особливо для пенсіонерів!

В той же час кожного місяця ОБЛЕНЕРГО виставляє загальну суму використаноі еленергіі,за що розраховується наш голова ОСББ,звичайно не без похибки,кожного місяця є немала похибка в використанні,та ми вже і на це згідні

,але питання полягає в тому як нам кожному жителю ОСББ заключити договір з ОБЛЕНЕРГО? Наш голова неодноразово звертався в обленерго,але вони нам відмовляють. В звязку з чим ,ми не можемо зрозуміти.Може в когось була така ситуація,поділіться будь ласка як підійти до вирішення цього питання.

 

Додати повідомлення