Тема № 278215: ПРАВОВІ ПИТАННЯ-ВІДПОВІДІ / Розподіл вартості утеплення будинку.


Додати повідомлення
Чирков Анатолій (Tolyaban)
Розподіл вартості утеплення будинку.
Додано: 4 квітня 2017 р. 18:49
З нами з:
Повідомлень: 1

Доброго дня. ОСББ нашого будинку бере участь у конкурсі європейської програми по утепленню будинків. З нашого будинку має бути зібрана певна сума усі інші кошти надаються вже спонсорами. у будинку 25 квартир, 15 3-х кімнатних, 5 2-х кімнатних, і 5 1-но кімнатних. Авжеж я власник однокімнатної квартири. А голова ОСББ власник 3-х кімнатної квартири. І я не розумію чому суму яку нам необхідно зібрати ми маємо ділити на 25 квартир (їй це вигідно), а не в залежності від проценту площі якою володіє кожен вланик. Голова ОСББ мені аргументує це тим, що так як я кажу ніде немає, не агрументуючи мені це законодавством. Я відчуваю себе обдуреним. які документи мені мають показати, і як я можу захистити себе від цього, якщо таких документів немає?
 
svetlana_al Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Розподіл вартості утеплення будинку.
Додано: 6 квітня 2017 р. 13:35
З нами з:
Повідомлень: 565
Gold Poster

Утеплення будинку стосується питання використання спільного майна. Відповідно до ст.10 ЗУ "Про ОСББ" питання про використання спільного майна - це виключна компетенція загальних зборів. Тобто необхідне рішення загальних зборів для участі в цій програмі.

Стосовно суми, яку необхідно зібрати, та розміру внесків з кожної квартири, то знов-таки відповідно до ст.10 ЗУ "Про ОСББ" визначення порядку сплати, переліку та розмірів внесків і платежів співвласників - це також виключна компетенція загальних зборів співвласників. Тобто ні голова правління, ні правління ОСББ не визначають самостійно розмір внесків з квартири.

Крім того, відповідно до ст.20 ЗУ "Про ОСББ":

"Частка співвласника у загальному обсязі внесків і платежів на утримання, реконструкцію, реставрацію, проведення поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирному будинку встановлюється пропорційно до загальної площі квартири (квартир) та/або нежитлових приміщень, що перебувають у його власності."

Відповідно до ст. 14 ЗУ "Про ОСББ" вимагайте у голови правління протокол загальних зборів, в якому затверджено розмір внесків на утеплення.

 

Додати повідомлення