Тема № 274848: СТВОРЕННЯ ОСББ / Чи можна створити нове ОСББ на заміну недіючому


Додати повідомлення
Nazar
Чи можна створити нове ОСББ на заміну недіючому
Додано: 10 грудня 2016 р. 17:01
З нами з:
Повідомлень: 1

У нас склалась ситуація, коли ще в 2004 було створено ОСББ, але з 2013 воно фактично припинило свою діяльність. І зараз ніхто навіть не знає, де старі документи, печатка і т.д. Чи можна в такому випадку створити нове ОСББ чи потрібно "розбиратись" зі старим?

З того часу в будинку також з'явилось багато нових власників - як їм приєднатись до "старого" ОСББ і брати участь в його управлінні? В ЄДР зазначено, що в ОСББ було 17 засновників - чи обмежує це якимось чином вступ до ОСББ нових власників? Які організаційні кроки в такому разі треба зробити новим власникам, щоб почати брати участь в роботі ОСББ?

 
svetlana_al Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Чи можна створити нове ОСББ на заміну недіючому
Додано: 10 грудня 2016 р. 17:32
З нами з:
Повідомлень: 565
Gold Poster

У вас уже зареєстроване ОСББ за адресою вашого будинку, тому зареєструвати ще одне за цією ж адресою ва не зможете. Необхідно дійсно "розбиратися" зі старим: проводити загальні збори, обирати правління, затверджувати статут у новій редакції, відновити неприбутковість, поновити печатку і т.д.

Новим власникам немає необхідності приєднуватися та робити якісь кроки, оскільки, за діючим законодавством, вони і так уже в ОСББ і можуть приймати участь в управлінні будинком.

 

Додати повідомлення