Тема № 274391: ПРАВОВІ ПИТАННЯ-ВІДПОВІДІ / Замiна труб водогону та каналiзацii


Додати повідомлення
koluchka
Замiна труб водогону та каналiзацii
Додано: 21 листопада 2016 р. 21:25
З нами з:
21 листопада 2016 р. Повідомлень: 4

Хто i за чий кошт повинен мiняти прогнилi труби водогону i каналiзацii (стояки) в квартирi, якщо iм вже майже 40 рокiв
 
pashyrey
Re: Замiна труб водогону та каналiзацii
Додано: 21 листопада 2016 р. 21:29
З нами з:
Повідомлень: 589
Gold Poster
осбб
 
koluchka
Re: Замiна труб водогону та каналiзацii
Додано: 21 листопада 2016 р. 21:37
З нами з:
21 листопада 2016 р. Повідомлень: 4

ОСББ вiдмовляеться мiняти, кажуть - за власний рахунок мiняйте! Що робити?
 
pashyrey
Re: Замiна труб водогону та каналiзацii
Додано: 21 листопада 2016 р. 21:40
З нами з:
Повідомлень: 589
Gold Poster
піднімати це питання на загальних зборах осбб
 
svetlana_al Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Замiна труб водогону та каналiзацii
Додано: 22 листопада 2016 р. 16:26
З нами з:
Повідомлень: 565
Gold Poster
Якщо в будинку у такому стані всі стояки та ще й підвал не краще, то треба розуміти, що одночасно замінити всі 40-річні труби неможливо. Нам, ОСББ, від ЖЕКів дістається майно будинків не в найкращому стані. На мою думку, в такій ситуації в першу чергу треба міняти труби у підвалі, інакше весь будинок може залишитися з новими стояками, але без води і каналізації.
 
osbb400 Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Замiна труб водогону та каналiзацii
Додано: 21 березня 2017 р. 11:21
З нами з:
Повідомлень: 38
Silver Poster
Получается, что собственники квартир, которые поменяли у себя в квартирах трубы самостоятельно и за свой счет "пролетели", а те совладельцы, которые 40 лет ничего не делали в своих квартирах, сейчас будут за счет всех менять себе трубы. Где же тут  справедливость. В других темах, прочла за балконы, Вы тоже однозначно говорите, что их должно ремонтировать ОСББ. ПОЧЕМУ??? Балкон это часть квартиры, это собственность не ОСББ, а собственника квартиры. Может это конечно эмоции, но почему я отремонтировала свой балкон за свои деньги, а соседка должна ремонтировать свой балкон за мой счет и за счет жильцов во всем доме?
 
fort
Re: Замiна труб водогону та каналiзацii
Додано: 21 березня 2017 р. 22:14
З нами з:
16 березня 2017 р. Повідомлень: 5

Закон України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку"

"Стаття 7... 1. Співвласники зобов’язані: ... 2) забезпечувати технічне обслуговування та У РАЗІ НЕОБХІДНОСТІ (!!!) проведення поточного і капітального ремонту спільного майна багатоквартирного будинку"

Такої необхідності може не бути, якщо споживачі отримують послуги водопостачання та водовідведення не від осбб:

Закон України Про житлово-комунальны послуги:

"Стаття 7. ... 1. До повноважень органів місцевого самоврядування у сфері житлово-комунальних послуг належить: ... 4) визначення виконавця житлово-комунальних послуг (крім послуг з централізованого опалення, послуг з централізованого постачання холодної води, послуг з централізованого постачання гарячої води, послуг з водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) відповідно до цього Закону в порядку, затвердженому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері житлово-комунального господарства...

Стаття 19. ... 4. Виконавцем послуг з централізованого опалення та послуг з централізованого постачання гарячої води для об’єктів усіх форм власності є суб’єкт господарювання з постачання теплової енергії (теплопостачальна організація) ... 5. Виконавцем послуг з централізованого постачання холодної води та послуг з водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) для об’єктів усіх форм власності є суб’єкт господарювання, що провадить господарську діяльність з централізованого водопостачання та водовідведення.

Стаття 21. ... 2. Виконавець зобов'язаний: ... 3) підготувати та укласти із споживачем договір на надання житлово-комунальних послуг з визначенням відповідальності за дотримання умов його виконання згідно з типовим договором, ... 7) утримувати в належному технічному стані, здійснювати технічне обслуговування та ремонт внутрішньобудинкових мереж, вживати заходів щодо ліквідації аварійних ситуацій, усунення порушень якості послуг у терміни, встановлені договором та/або законодавством
Стаття 28. ... 7. ... типові договори на надання житлово-комунальних послуг затверджує Кабінет Міністрів України."


Правила надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 № 630 :

"1. Ці Правила регулюють відносини між суб'єктом господарювання, предметом діяльності якого є надання житлово-комунальних послуг (далі - виконавець), і фізичною та юридичною особою (далі - споживач), яка отримує або має намір отримувати послуги з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення (далі - послуги)."
"8. Послуги надаються споживачеві згідно з договором, що оформляється на основі типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення"
"32. Виконавець зобов'язаний: ... 10) утримувати внутрішньобудинкові мережі у належному технічному стані, здійснювати їх технічне обслуговування та ремонт"
Типовий договір містить таке:
"Точки розподiлу, в яких здiйснюється передача послуг вiд виконавця споживачевi
22. Точками розподiлу, в яких здiйснюється передача послуг вiд виконавця споживачевi, є:
1) у багатоквартирному будинку послуги з:
централiзованого опалення - вiдгалуження вiд стоякiв у межах квартири;
постачання холодної та гарячої води - пiсля першої водозапiрної арматури на вiдгалуженнi вiд стояка у квартирi споживача;
водовiдведення - зливний отвiр санiтарно-технiчних приладiв"

 
dasha 261208 Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Замiна труб водогону та каналiзацii
Додано: 19 жовтня 2017 р. 21:37
З нами з:
19 жовтня 2017 р. Повідомлень: 1

Добрый вечер. Я проживаю в доме, входящем в ОСББ. У меня лопнула канализационная труба, за чей счёт должна производится её замена?
 

Додати повідомлення