Тема № 271919: ПРАВОВІ ПИТАННЯ-ВІДПОВІДІ / Інженерні мережі


Додати повідомлення
sanya
Інженерні мережі
Додано: 22 липня 2016 р. 18:09
З нами з:
Повідомлень: 14
Bronze Poster
Доброго дня. Підкажіть чи можливо передати на баланс Водоканалу внутрішньобудинкову каналізацію. Наскільки юридично грамотно буде така оборутка?? Дякую.
 
pashyrey
Re: Інженерні мережі
Додано: 22 липня 2016 р. 20:01
З нами з:
Повідомлень: 589
Gold Poster

внутрішньобудинкові мережі є невід,ємною частиною самого будинку і відповідно є спільною неподільною власністю всіх власників квартир. Відчуження спільної власності можливе тільки за згоди 100% співвласників.

і ще дуже сумнівно що водоканал погодиться на таке - яка їм з того вигода?

 
sanya
Re: Інженерні мережі
Додано: 22 липня 2016 р. 21:41
З нами з:
Повідомлень: 14
Bronze Poster
В тім то й питання, яка вигода. Водоканал ніби по рішенню міської ради бере на обслуговування, за умови передачі на баланс та проведення гідротехнічного обслуговування ( за наш рахунок, вартість близько 12000 грн ).
 
romulj Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Інженерні мережі
Додано: 27 липня 2016 р. 10:27
З нами з:
Повідомлень: 1649
Gold Poster

Без Вашої згоди ніхто навіть Виконком не має право розпоряджатися вашими мережами.

Ви можете передати лише мережі в обслуговування за окрему плату по домовленості.


Роман Гученко
Голова правління АОСББ "Сумщина",
Віце-президент ГО "Всеукраїнська рада голів ОСББ",
Член національно ради з питань ОСББ при КМУ
 
Nataly mar
Re: Інженерні мережі
Додано: 26 січня 2017 р. 14:43
З нами з:
Повідомлень: 19
Bronze Poster

В нашем городе возник спорный вопрос между водоканалом, теплосетью и ОСМД. "Кому принадлежат  инженерные сети (трубы) в многоквартирном доме и кто должен их обслуживать и ремонтировать?" ОСМД ссылаясь на постановление 630 и 869 доказывает, что все работы должны производить монополисты, которые используют данные сети. Водоканал и теплосеть доказывают, что они отвечают только до входа в дом и не более. Кто прав?

Спасибо.

 
Та Же Самая
Re: Інженерні мережі
Додано: 13 лютого 2017 р. 12:05
З нами з:
Повідомлень: 29
Silver Poster
После создания ОСМД в ОСМД должна была пройти процедура приема на баланс всех инженерных сетей и комуникаций, как и всего дома, территории, сооружений и т.п. А водоканал - до точки распределения. Соответствующий акт передачи должен быть подписан от лица мэрии коммунальщиками.
 
fort
Re: Інженерні мережі
Додано: 16 березня 2017 р. 18:10
З нами з:
16 березня 2017 р. Повідомлень: 5

1. Про ремонт внутрішньобудинкових мереж за законом "Про житлово-комунальні послуги".

"Стаття 7. ...

1. До повноважень органів місцевого самоврядування у сфері житлово-комунальних послуг належить: ...
4) визначення виконавця житлово-комунальних послуг (крім послуг з централізованого опалення, послуг з централізованого постачання холодної води, послуг з централізованого постачання гарячої води, послуг з водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем)) відповідно до цього Закону в порядку, затвердженому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері житлово-комунального господарства;

Стаття 19. ...

4. Виконавцем послуг з централізованого опалення та послуг з централізованого постачання гарячої води для об’єктів усіх форм власності є суб’єкт господарювання з постачання теплової енергії (теплопостачальна організація).

5. Виконавцем послуг з централізованого постачання холодної води та послуг з водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) для об’єктів усіх форм власності є суб’єкт господарювання, що провадить господарську діяльність з централізованого водопостачання та водовідведення.
Стаття 21. ...
2. Виконавець зобов'язаний: ... 7) утримувати в належному технічному стані, здійснювати технічне обслуговування та ремонт внутрішньобудинкових мереж, вживати заходів щодо ліквідації аварійних ситуацій, усунення порушень якості послуг у терміни, встановлені договором та/або законодавством; ..."

Законом ПроОСББ не зобов'язаний надавати житлово-комунальні послуги.

"Основна діяльність об'єднання полягає у здійсненні функцій, що забезпечують ... сприяння співвласникам в отриманні житлово-комунальних та інших послуг ..." (ст.4)

Постанова Верховного суду України № 3-28гс15 від 01.04.2015:

"... Відповідно до положень статті 4 Закону України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку» та статуту ОСББ «Одесит» об'єднання може здійснювати господарську діяльність для забезпечення власних пыотреб безпосередньо або шляхом укладення договорів з фізичними чи юридичними особами. Об'єднання є неприбутковою організацією і не має на меті одержання прибутку для його розподілу між членами об'єднання.
Отже, суди при вирішенні спору дійшли обґрунтованого висновку про те, що позивач не здійснює господарської діяльності у розумінні наведених норм законодавства, оскільки його діяльність спрямована на створення і підтримання необхідних матеріально-технічних умов його функціонування, що здійснюється за участі або без участі суб'єктів господарювання, а відтак, ця діяльність є господарчим забезпеченням діяльності негосподарюючого суб'єкта.
За таких обставин ОСББ не є виробником та/або виконавцем житлово-комунальних послуг, визначених відповідно до положень Закону України «Про житлово-комунальні послуги», оскільки не надає і не виробляє таких послуг ..." (Вам необхідно зареєструватися для того, щоб переглядати прихований текст)

 

Додати повідомлення