Тема № 271782: ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ В ОСББ / Правомірність дій виконкому?


Додати повідомлення
demetrix
Правомірність дій виконкому?
Додано: 16 липня 2016 р. 23:53
З нами з:
Повідомлень: 3

Вітаю!

Скажіть, будь ласка, чи правомірні вимоги віконкому по наданню щомісячних звітів про стан квартир, а саме: пустуючі, відремонтовані, заселені, тощо... 

Форми звітів: https://yadi.sk/d/H4V5zLk0tJdH9

Як я розумію, ці вимоги порушують наші права.

 
pashyrey
Re: Правомірність дій виконкому?
Додано: 17 липня 2016 р. 0:15
З нами з:
Повідомлень: 589
Gold Poster

ви правильно їх розумієте.

просто культурно пошліть їх відпискою "осбб не володіє такою інформацією"

 
romulj Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Правомірність дій виконкому?
Додано: 17 липня 2016 р. 12:20
З нами з:
Повідомлень: 1649
Gold Poster
Не зовсім так. Спочатку потрібно розібратися на яких підставах Виконком таке вимагає. І не забувайте що створивши ОСББ, Ви не стали жити в окремій державі, рішення виконавчого комітету та депутатів на Вас теж розповсюджується. Той факт що у Вас відсутня така інформація це вже інша річ.  

Роман Гученко
Голова правління АОСББ "Сумщина",
Віце-президент ГО "Всеукраїнська рада голів ОСББ",
Член національно ради з питань ОСББ при КМУ
 
demetrix
Re: Правомірність дій виконкому?
Додано: 17 липня 2016 р. 18:03
З нами з:
Повідомлень: 3

Дякую за відповідь!

Але рішення нашого виконкому нерідко суперечить чинному законодавству.

 
luddasm
Re: Правомірність дій виконкому?
Додано: 20 липня 2016 р. 22:59
З нами з:
Повідомлень: 3

В нашому будинку є комунальні приміщення, ми подавали зверненння на міськвиконком про передачу цих приміщень в ОСББ.Виконком дав відповідь, що у спільну власність ОСББ ці приміщення не можуть передатись, оскільки це власність територіальної громади міста(тобто комунальні).Внески на утримання будинку за ці приміщення ігноруються, аргуметруючи що відсутні механізми фінансування( доходи від оренди цих приміщень передбачені, а видатки на утримання-ні).Підкажіть будь ласка хто мав справу з передачею таких приміщень у спільну власніть?Чи це можливо?Будинок передати на баланс ОСББ без нежитлових приміщень цокольного поверху?
 
pashyrey
Re: Правомірність дій виконкому?
Додано: 20 липня 2016 р. 23:13
З нами з:
Повідомлень: 589
Gold Poster

ніхто не передає вам будинок на баланс. Вам його передають у обслуговування. І передають тільки спільне майно співвласників будинку, але жодним чином не місцевої громади.

комунальну власність вам може передати тільки місцева рада з доброї волі. Тобто подарувати.

водночас місцева влада повинна все ж таки оплачувати свою частку в утриманні спільного майна. Якщо відмовляються - вам до суду слід звертатись.

 
demetrix
Re: Правомірність дій виконкому?
Додано: 21 липня 2016 р. 21:45
З нами з:
Повідомлень: 3

Так, міськвиконком повинен оплачувати загальнообов’язкові внески на утримання будинку. Це прямий обов’язок власника приміщення незалежно від того, користується він своєю власністю чи ні (згідно закону Про ОСББ). Передати на баланс – це застаріле поняття. Будинок в спільній власності, окремі приміщення – невід’ємні частини будинку в індивідуальній, спільний обов’язок членів ОСББ утримувати спільну власність за свій рахунок. В Вашому випадку членом ОСББ є також міська рада – юридична особа.

 
Petrosyan
Re: Правомірність дій виконкому?
Додано: 31 липня 2016 р. 23:46
З нами з:
Повідомлень: 15
Bronze Poster

Возможно вы поможете советом: в нашем доме два помещения нежилых принадлежащих громаде. Набувач прав - жэк. Одно помещение он сдает в аренду под стоматологию и получает 3000грн/мес., второе- опорный пункт милиции- , те вообще не платят у них льготный тариф. Мы обратились в горсовет о передаче этих помещений в созданное нами ОСББ , с тем чтобы заключало договора  с арендаторами и получало выгоду.  Ориентировались на решение Одесского горсовета , принявшего общее решение  о передаче нежилых помещений , принадлежащих тергромаде в ОСББ.

Получили ответ из горжилуправления о том ,  что  нежилыми помещениями  ведает департамент по активам.

Цепочка:  горсовет- горжилуправление- департамент по активам. Просим гжу переслать письмо в департамент как попавшее не по адресу. Не тут-то было : подавайте новое заявление со всеми приложениями.  В горсовете правая рука не знает что делает левая? Опять пойдет по той же цепочке. Как добиться передачи нежилых?

 
ОСББ127
Re: Правомірність дій виконкому?
Додано: 1 серпня 2016 р. 21:18
З нами з:
Повідомлень: 75
Gold Poster
Здравствуйте. Подскажите как бороться с произволом властей?   У нас в городе два ЧП занимаются  техобслуживанием лифтов. НО, городские чиновники создали своё личное ТОВ и под давлением заставляют все ОСББ подписывать договора на обслуживание только с ними. Старые ЧПшки вызвали на ковёр и сказали "все в сторону и молчать, а то вообще работать не будете".   Вновь созданные ОСББ не хотят мириться с таким давлением,  но и что делать в такой ситуации не знаем. Договора пока ещё ни с кем не подписали. Старые ЧП не хотят уже нас брать на обслуживание. Нам в свою очередь грозят отключением лифтов, т.к. за них кто-то должен отвечать.
 
Petrosyan
Re: Правомірність дій виконкому?
Додано: 2 серпня 2016 р. 1:24
З нами з:
Повідомлень: 15
Bronze Poster

напишите пожалуйста что у вас получилось с передачей коммунальных помещений-petroazot@mail.ru    

на наше обращение о передаче ответило горжилуправление- сейчас этим занимается департамент по активам. Написали им- так передайте наше обращение по адресу- и тишина.

 

Додати повідомлення