Тема № 258071: СТВОРЕННЯ ОСББ / Які документи взяти у ЖЕКа для створення ОСББ


Додати повідомлення
OKlivak
Які документи взяти у ЖЕКа для створення ОСББ
Додано: 5 січня 2016 р. 19:43
З нами з:
Повідомлень: 5

Добрий день!

Ми на початковій стадії створення ОСББ (Київ). Пишемо запит в ЖЕК про надання інформації, яка буде корисна при створенні ОСББ. Прошу поради, які саме документи питати?

Знаю, що бажано мати техпаспорт будинку - там зазначені площі, кількість квартир, нежитлових приміщень і тд. Запросили розшифровку тарифу.

А що ще пригодиться саме для початку?

Дякую за поради)

 
osbbsds
Re: Які документи взяти у ЖЕКа для створення ОСББ
Додано: 6 січня 2016 р. 9:41
З нами з:
Повідомлень: 156
Gold Poster

Из жека вам понадобится: техпаспорт дома, фио жильцов, с номерами и площадью квартир, информация от паспортиста (данные о прописке).

Информация о составе тарифа жека вам не нужна, тк у вас тариф будет по - другому формироваться, т.к. в жеках в основном в тариф входят данные об уборке и все (так по крайнем мере они всегда и пишут), а у вас будет в тариф включена стоимость обслуживания лифтов, оплата за электричество, вывоз мусора, зарплата рабочих, отчисления на налоги, оплата банковских услуг, резервный фонд, согласно ваших планов и т.д. Также формирование тарифа вы будете учитывать ваши поступления от жильцов и нежилых помещений.

Вам еще понадобиться информация о ваших льготниках и "субсидеров". Теоретически эти данные есть и в жеке, но думаю в реале вы их получите в собезе.

 
OKlivak
Re: Які документи взяти у ЖЕКа для створення ОСББ
Додано: 6 січня 2016 р. 10:27
З нами з:
Повідомлень: 5

osbbsds, дякую Вам за відповідь.

В тариф ЖЕКа входять усі послуги - і прибирання будинку і прибуд. території, полив, вивезення побутового сміття, тех. обслуговування ліфтів і тд. Деякими підрядниками, якістю їх робіт ми задоволені. Тому просимо в ЖЕКа копії договорів із цими підрядниками. Думаю, будемо продовжувати співпрацю із ними.

Так само просимо надати інформацію по телекомунікаційними компаніям, які розмістили своє обладнання в будинку. Це теж згодиться на майбутнє, щоб продовжити співпрацю із ними - все ж якась копієчка.

Список власників отримали в держ. реєстратора. ЖЕК офіційно таких даних давати не буде. Треба неофіційно звертатись до паспортистів, якщо в реєстрі дані про власника відсутні.

А от дані про пільговиків і тих, хто отримує субсидії, так - дякую за підказку! - будемо шукати їх.

 
romulj Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Які документи взяти у ЖЕКа для створення ОСББ
Додано: 29 січня 2016 р. 1:44
З нами з:
Повідомлень: 1649
Gold Poster
Інформацію про власників Вам може дати офіційно лише ЦНАП та БТІ, щодо технічного паспорту, у мене сумніви що без створення ОСББ вам ЖЕК щось дасть, взагалі що ЖЕК Вам щось дасть без створення ОСББ. Раджу самостійно, у разі відмови ЖЕКа, обстежити будинок, знайти підрядників і приймати рішення. 

Роман Гученко
Голова правління АОСББ "Сумщина",
Віце-президент ГО "Всеукраїнська рада голів ОСББ",
Член національно ради з питань ОСББ при КМУ
 

Додати повідомлення