Тема № 236043: СУДОВІ ПРЕЦЕДЕНТИ / Одна адреса, два ОСББ


Додати повідомлення
Evgeniymalashchuk
Одна адреса, два ОСББ
Додано: 22 липня 2015 р. 21:07
З нами з:
Повідомлень: 2

Скажіть будь ласка чи можливо на одну адресу зареєструвати друге ОСББ не взявши дозволу у мешканців будинку? І чому обраний председатель має ліквідовувати ці наслідки, замість того хто таку свиню підсунув. 
 
pashyrey
Re: Одна адреса, два ОСББ
Додано: 22 липня 2015 р. 22:51
З нами з:
Повідомлень: 589
Gold Poster
а можна трохи детальніше як така ситуація виникла?
 
Evgeniymalashchuk
Re: Одна адреса, два ОСББ
Додано: 22 липня 2015 р. 23:15
З нами з:
Повідомлень: 2

Одного разу роки три тому наш дом намагався створити ОСББ і майже все було готово, але завдяки деяким діячам будинку цей процес було призупинено, а не ліквідовано! Після того як стало відомо, що ЖЕКі ліквідують, дом заворушився. І це стало відомо одному з председателей, яка за декілька днів (не знавши всіх обставин попередника) оформила на дом ще одно ОСББ. Після того дізнавшись всі подробиці мешканці будинку переобрали председателя і правленіє. Але тепер з нас намагаються стягнути гроші на закриття останнього ОСББ.
 
ОСББ "Щекавиця"
Re: Одна адреса, два ОСББ
Додано: 13 листопада 2015 р. 19:32
З нами з:
Повідомлень: 1

Те, про, що Ви пишете, повний маразм.

Бути, цього не може! А, якщо, хтось і зареєстрував друге ОСББ в цьому будинку, то зверніться в прокуратуру. Це, чистої води кримінал. Нехай посадять того, хто це зробив!!!

 
ОСББ "3Д" Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Одна адреса, два ОСББ
Додано: 6 лютого 2018 р. 0:34
З нами з:
7 лютого 2017 р. Повідомлень: 4

Та який там кримінал? І чому такого не може бути? В травні 2016 р. добровільно на установчих зборах створили ОСББ з трьох будинків (7,15,17). В червні 2016 р. зареєстрували. В грудні деякі діячи одного з будинків підбурили своїх мешканців створити в своєму будинку окреме ОСББ. І шо ви думаєте? Держреєстратор зареєстрував нове ОСББ. Я попереджала держреєстратора, що той будинок входить до нашого ОСББ. Та треба було письмово попереджати, тоді б можна було подати на держреєстратора в суд. Держреєстратор сказав, що його хвилює тільки унікальна назва, а по одній адресі можуть бути зареєстровані декілька юридич. осіб, а в нашому випадку і адреси різні, тобто в ОСББ з 3-х будинків юридична адреса буд. 7, а сусіди-сепаратисти реєструються з новою унікальною назвою та ставлять адресу буд. 15  А тепер в тому будинку все в шоколаді, а в нашому-не порядок в документах.  Живемо, працюємо до тих пір, поки комусь не заманеться настукати кудись. Тоді всі наші рішення можуть стати не легетимними. В житті і таке буває.

 
Zolklyuch_3
Re: Одна адреса, два ОСББ
Додано: 7 лютого 2018 р. 9:45
З нами з:
Повідомлень: 25
Silver Poster

Створивши одне ОСББ на три різні будинки (7, 15, 17 - це різні юридичні адреси), Ви самі порушили норму ЗУ "Про ОСББ" Статті 4:  В одному багатоквартирному будинку може бути створено тільки одне об’єднання.

Але, якщо перелічені будинки мають спільну прибудинкову територію (Власники квартир та нежитлових приміщень у двох і більше багатоквартирних будинках, об’єднаних спільною прибудинковою територією, елементами благоустрою, обладнанням, інженерною інфраструктурою, можуть створити одне об’єднання), тоді дійсно є порушення і з боку новоствореного ОСББ і з боку реєстратора.

А як я розумію - така нумерація будинків свідчить про окремі розташування вздовж вулиці та різної прибудинкової території.

 

Додати повідомлення