Тема № 236038: ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ В ОСББ / перевести розрахунки з централізованого постачання гарячої води на поквартирний облік


Додати повідомлення
Катерина
перевести розрахунки з централізованого постачання гарячої води на поквартирний облік
Додано: 22 липня 2015 р. 11:48
З нами з:
Повідомлень: 15
Bronze Poster

Всім доброго дня. Колеги, підкажіть, порадьте.

Між нашим ОСББ і Київенерго заключений договір на постачання теплової енергії для потреб опалення та постачання гарячої води.

ОСББ отримало лист від Київенерго, про необхідність перевести розрахунки з централізованого постачання гарячої води на поквартирний облік. 

Станом на сьогодні у нас в будинку стоїть один теплолічильник, а система гарячого водопостачання приєднана за незалежною схемою від ІТП. Порадьте, будь ласка, яким чином нам перевести власників квартир на індивідуальні договори з київенерго?

 
vladimir
Re: перевести розрахунки з централізованого постачання гарячої води на поквартирний облік
Додано: 23 липня 2015 р. 9:49
З нами з:
Повідомлень: 555
Gold Poster
А как Киевэнерго это обоснуют ? Ведь затраты на счетчики, обслуживание они компенсировать не будут. Для ОСББ все равно по горячей воде тем более со своим ИТП.
 
Катерина
Re: перевести розрахунки з централізованого постачання гарячої води на поквартирний облік
Додано: 23 липня 2015 р. 9:55
З нами з:
Повідомлень: 15
Bronze Poster

Посилаються на Закон України від 10.04.2014 року № 1198-VII «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення розрахунків за енергоносії» відповідно до якого були внесені зміни до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», саме:

Відповідно до п. 3 ст. 29 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», договір на надання послуг з централізованого опалення, послуг з централізованого постачання холодної води, послуг з централізованого постачання гарячої води, послуг з водовідведення (з використанням внутрішньо будинкових систем) у багатоквартирному будинку укладається між власником квартири, орендарем чи квартиронаймачем та виконавцями цих послуг.

Згідно п. 7 ст. 26 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», договір на надання послуг з централізованого опалення, послуг з централізованого постачання холодної води, послуг з централізованого постачання гарячої води, послуг з водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), що укладається виконавцем із споживачем - фізичною особою, яка не є суб'єктом господарювання, є договором приєднання.

Таким чином, відповідно до вимог чинного законодавства договори про надання послуг із централізованого постачання гарячої води повинні укладатися між споживачами (власниками квартир) та виконавцем.
 

Додати повідомлення