Тема № 235979: ПРАВОВІ ПИТАННЯ-ВІДПОВІДІ / хто повинен ремонтувати балкон?


Додати повідомлення
pashyrey
хто повинен ремонтувати балкон?
Додано: 16 липня 2015 р. 2:00
З нами з:
Повідомлень: 589
Gold Poster

руйнується залізо-бетонна плита балкону.

хто повинен ремонтувати балкон? Є він частиною фасаду чи частиною квартири?


 
romulj Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: хто повинен ремонтувати балкон?
Додано: 17 липня 2015 р. 1:17
З нами з:
Повідомлень: 1649
Gold Poster
Відкрийте свій технічний паспорт. що там вказано. Так він є частиною Фасаду , не розібравшись у ситуація можу сказати що по людські то ремонт 50х50 на з ОСББ

Роман Гученко
Голова правління АОСББ "Сумщина",
Віце-президент ГО "Всеукраїнська рада голів ОСББ",
Член національно ради з питань ОСББ при КМУ
 
Лена Амельченко
Re: хто повинен ремонтувати балкон?
Додано: 20 жовтня 2016 р. 0:17
З нами з:
Повідомлень: 2

Здравствуйте. Скажите должно ли ОСББ ремонтировать балконную плиту ... они говорят...что плита не относиться к архитектурному строению дома и ...что это наша проблема ...а не их? Мне отказали в любой помощи...ссылаясь на то...что нет денег и они не должны ее делать. Мы отремонтировали...я попросила...что бы расходы которые у нас ушли на ремонт...нам внесли в счет  квартплаты. Мне отказали. Как быть?...
 
romulj Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: хто повинен ремонтувати балкон?
Додано: 10 січня 2017 р. 0:59
З нами з:
Повідомлень: 1649
Gold Poster
Виносить вопрос на общее собрание или суд

Роман Гученко
Голова правління АОСББ "Сумщина",
Віце-президент ГО "Всеукраїнська рада голів ОСББ",
Член національно ради з питань ОСББ при КМУ
 
osbb400 Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: хто повинен ремонтувати балкон?
Додано: 21 березня 2017 р. 11:27
З нами з:
Повідомлень: 38
Silver Poster
А чого ж із Жеком не робили ремонти 50/50. Балкон за технічним паспортом є частиною квартири у якої є власник, і я вважаю, що це його обов'язок дбати про своє майно. Доречі, як Ви думаєте відреагує сусідка, яка за свої кровні 15-20 тис грн. відремонтувала свій балкон, а тепер іншій сусідці потрібно "скинутися" всім співвласникам на ремонт балкону.
 
vity Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: хто повинен ремонтувати балкон?
Додано: 22 березня 2017 р. 11:27
З нами з:
22 березня 2017 р. Повідомлень: 1

Добрий день. Я живу на 9 поверсі, з верху мансарда. В мене засклена лоджія, над нею відкритий балкон, на якому виложена плитка (площа десь 20 м2), який заходить на пів моєї кімнати. Коли дощ, таяння снігу відбувається сильне затоплення моєї лоджії, капає зі стелі, бокові стіни мокріють деколи затікає в кімнату. Звертався до власниці мансарди, вона сказала що в неї не тече, що це мої проблеми, не йде на контакт, навіть не пускає на поріг, при тому що сама там не живе, здає квартиру. Звертався не одноразово!!! до голови ОСББ, він спочатку годував завтраками, потім сказав що це наші з сусідкою проблеми, вмив руки. На прохання, при можливому ремонті зарахувати витрачені гроші на ремонт в рахунок квартплати відмовив. Я принципово не плачу, борг накопичується, вже десь 3000 грн. Писав два рази заяву на голову ОСББ, замовним листом, реакції нуль. Що робити, з чого починати ?
 
Олег1408
Re: хто повинен ремонтувати балкон?
Додано: 14 березня 2021 р. 14:12
З нами з:
7 липня 2020 р. Повідомлень: 2

Маємо також проблему з балконом. Живемо на дев'ятому поверсі дах (козирьок)балкону складається з двох плит між ними іде шов який проходить по фасаду будинку і саме між цим швом затікає всередину балкону звернулися до голови та отримали відмову у ремонті. Консультуватися з юристом та отримали відповідь що зовні балкон відноситься до фасаду будинку а не до моєї власності.
 
Олег1408
Re: хто повинен ремонтувати балкон?
Додано: 14 березня 2021 р. 14:13
З нами з:
7 липня 2020 р. Повідомлень: 2

Згідно Додатку Б до Державних будівельних норм ДБН В.2.Вам необхідно зареєструватися для того, щоб переглядати прихований текст, Балкон - виступаюча з площини стіни фасаду обгороджена площадка, що служить для відпочинку влітку. Згідно до ДК Вам необхідно зареєструватися для того, щоб переглядати прихований текст,   Будівлі - це споруди, що складаються з несучих та огороджувальних або сполучених (несуче-огороджувальних) конструкцій, які утворюють наземні або підземні приміщення,  призначені для проживання або перебування людей.

Тобто, балкон відноситься до несуче-огороджувальної конструкції будинку, виступаючою з площини стіни фасаду будинку. Тобто , балкон- це частина фасаду будинку, та якщо це частина фасаду будинку-то є спільною власністю співвласників багатоквартирного будинку. Отже, ремонт має проводитися за кошти ОСББ.

 
SvetlanaV Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: хто повинен ремонтувати балкон?
Додано: 25 серпня 2023 р. 15:44
З нами з:
25 серпня 2023 р. Повідомлень: 1

Доброго дня. 5-ти поверховий будинок. На 5-тому повесі лоджія, почала руйнуватись бетонна плита, я за свої кошти зробила ремонт, замінила дах на лоджії. Тепер хозяїн магазину на 1-му поверсі каде, що йому з мого даху сильно капає. Голова ОСББ каже щоб я переробляла дах, алже він не за проектом. Дах та плита даху над лоджією взагалі маю ремонтувати я самотужки, чи це проблема і ОСББ?
 
osbb604 Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: хто повинен ремонтувати балкон?
Додано: 29 жовтня 2023 р. 16:15
З нами з:
29 листопада 2016 р. Повідомлень: 17
Bronze Poster

ДБН, на який ви посилаєтеся, втратив чинність в 2019 році. У 2015 році ухвалено закон 417, в якому чітко визначено , зо відноситься до спільного майна співвласників. Відповідно до п. 7 Положення про порядок передачі квартир (будинків) у власність громадян, затвердженого наказом Державного комітету України по житлово-комунальному господарству від 15 вересня 1992 р. N 56, загальна площа квартири (будинку) визначається як сума площ жилих і підсобних приміщень квартири (будинку), веранд, вбудованих шаф, а також площ лоджій, балконів і терас, які враховуються з використанням таких коефіцієнтів: для лоджій — 0,5, для балконів і терас — 0,3. Таким чином, балкон є невід’ємною частиною квартири і разом з нею є приватною власністю мешканця, який приватизував житло. Згідно ст. 322 Цивільного кодексу України Власник зобов’язаний утримувати майно, що йому належить. згідно ст. 10 Закону України «Про приватизацію житлового фонду» власники квартир багатоквартирних будинків та житлових приміщень у гуртожитку є співвласниками допоміжних приміщень у будинку чи гуртожитку, технічного обладнання, елементів зовнішнього благоустрою і зобов’язані брати участь у загальних витратах, пов’язаних з утриманням будинку і прибудинкової території відповідно до своєї частки у майні будинку чи гуртожитках. Таким чином, саме мешканці приватизованих квартир повинні нести витрати на приведення в належний стан балконів.

 
Svit_Lana Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: хто повинен ремонтувати балкон?
Додано: 6 лютого 2024 р. 16:29
З нами з:
6 лютого 2024 р. Повідомлень: 1

Доброго дня! Живемо в новобудові (2022-2023року). Ми зробили ремонт та заселились в серпні 2023 року. Проживаючи всього лише пів року, постала така проблема: під час дощів, снігу - стоїть вода на балконі, нікуди не стікає, (уточнення :це 2 поверх), відповідно, через постійний застій води в кімнаті, яка межує стіною з балконом утворилася сирість та пліснява пішла по цілій стіні в кутку. Орендарі квартири над нами теж кажуть, що у них вода стоїть на балконі. Відповідно , у нас сиріє і пліснявіє і верхній кут стіни й стелі. ОСББ каже, що нічим не може допомогти. Чи варто звертатись до забудовника? І взагалі, що робити в даній ситуації?
Нахил балкону неправильно спочатку будівництва забудовником зроблений, що, відповідно, унеможливлює стікання води.
дякую за відповіді!

 

Додати повідомлення