Тема № 234576: ПРАВОВІ ПИТАННЯ-ВІДПОВІДІ / Теплові лічильники


Додати повідомлення
mlgntu
Теплові лічильники
Додано: 5 лютого 2015 р. 15:04
З нами з:
Повідомлень: 4

Доброго дня. Я хочу встановити тепловий лічильник на свою квартиру. В деяких мешканців нашого будинку вже декілька років такі лічильники є. Коли звернулась в ОСББ на рахунок дозволу та надання встаеовлення, мені відмовили, мотивуючи тим, що рада правління заборонила начальнику ОСББ підписувати будь-які документи на встановлення. В нас своя котельня на будинок і кажуть, що ОСББ збанкрутує, якщо всі поставлять лічильники. Нікого не цікавить, що я часто перекриваю батареі, оскільки в квартирі температура досягає до 27, а це не комфортно, ще й з малою дитиною. Наша квартира - найбільш віддалена від котельні і такі гарячі батареі. А плачу стабільно за опалення і взимку, і влітку. Чи можуть мені заборонити встановлення лічильника на тепло? Дякую. 
 
Gog206
Re: Теплові лічильники
Додано: 10 квітня 2015 р. 19:33
З нами з:
Повідомлень: 4

У нас, в Черкасах, ТКЕ дає ТУ на встановлення лічильників тепла на багатоквартирний будинок за єдиної умови: лічильник ставити а вході, і на тепло і на ГВЗ. Ми хотіли поставити 4 лічильники на кожен підїзд і лише на опалення. Інакше нам не вигідно, бо бойлер стоїть у нашому підвалі

А як у вашому місті?

 
vladimir
Re: Теплові лічильники
Додано: 11 квітня 2015 р. 14:40
З нами з:
Повідомлень: 555
Gold Poster
А хто буде платить за обігрів під'їздів? Згідно договору послуга опалення надається безпосередньо до квартири.
 
Gog206
Re: Теплові лічильники
Додано: 12 квітня 2015 р. 11:00
З нами з:
Повідомлень: 4

А вгадайте? Мабуть вор Потрох за нас заплатить. :)
 
Gog206
Re: Теплові лічильники
Додано: 12 квітня 2015 р. 11:15
З нами з:
Повідомлень: 4

В тариф по ГВЗ вже вкладені витрати на підведення води до квартир. І на підігрів і на втрати. А обігрів підїздів відбувається за рахунок батарей які підключені після елеваторних вузлів (лічильників). Не обрахованими залишаються лише підвод від цоколя до елеваторів. Але там втрати незначні в порівняння з кілометровими підводками до будинку, так як відстань всього декілька десятків метрів і труби термо-ізольовані.

В іншому випадку, якщо підключати так як вимагає ТКЕ, вартість тепла після встановлення лічильників буде більше чим без них.

 
gvrevenko@ukr.net
Re: Теплові лічильники
Додано: 13 квітня 2015 р. 14:45
З нами з:
Повідомлень: 34
Silver Poster

Ви, ж мабуть обізнані про те, що будь-яке будівництво здійснюється згідно з ПРОЕКТОМ. Якщо відповідно до цього проекту у вашому будинку не передбачені квартирні лічильника тепла, то наданий дозвіл будь- ким є незаконним, бо це призведе до порушення прав інших мешканців будинку. Логічно це можна пояснити так: власники, квартири яких знаходяться близько до розподільчих стояків опалення, при наявності в них квартирних лічильників тепла, будуть сплачувати за опалення мінімальні розміри, а власники, квартири яких віддаленні від стояків, будуть сплачувати значно більші суми.  А в квартирі, щоб не було жарко, необхідно встановити регулятори, де вони є, навчитися ними користуватися.

 
mlgntu
Re: Теплові лічильники
Додано: 15 квітня 2015 р. 9:52
З нами з:
Повідомлень: 4

Ми не проти платити за МЗК за встановленими тарифами. Є ж спеціальна методика обрахунку таких витрат, офіційно затверджена державою.
 

Додати повідомлення