Тема № 234443: ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ В ОСББ / Комісії з комунальних платежів


Додати повідомлення
alena2292
Комісії з комунальних платежів
Додано: 22 січня 2015 р. 17:39
З нами з:
Повідомлень: 13
Bronze Poster
Підкажіть, будь-ласка! Така ситуація ОСББ заключило договір з банком про автоматичне зарахування комунальних платежів через термінал, але при цьому стягується комісія в розмірі 3 грн. з самого платежу, а потрібно з поточного рахунку ОСББ..Що робити в такій ситуації?
 
romulj Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Комісії з комунальних платежів
Додано: 22 січня 2015 р. 18:15
З нами з:
Повідомлень: 1649
Gold Poster

Як що ОСББ склало такий договір з банком, де прописано про те що комісію банка сплачує само ОСББ то ці розходи Ви мали буди закласти у кошторис. Я так розумію, що це незручно для обліку оплати, раджу Вам звернутися до банку та обговорити питання списання коштів з рахунку. 

Як що У Вас ці затрати не закладені до кошторису, то внесіть зміни до договору з банком про те що комісію сплачує платник.


Роман Гученко
Голова правління АОСББ "Сумщина",
Віце-президент ГО "Всеукраїнська рада голів ОСББ",
Член національно ради з питань ОСББ при КМУ
 
nashzahist
Re: Комісії з комунальних платежів
Додано: 22 січня 2015 р. 20:36
З нами з:
Повідомлень: 62
Gold Poster

Розглянувши питання щодо стягнення банком комісії з платежу зазначу, що для бухгалтерського обліку немає значення яким чином проходить списання коштів банком, чи з рахунку ОСББ, чи з суми платежу, що надходить від населення, оскільки комісія банка за надання послуг чи за приймання коштів через свої відділення (банкомати, термінали, тощо) незважаючи від типу списання відноситься  до адміністративних витрат ОСББ.

Крім, того в банківський системі є лише два варіанта сплати комісії, це за рахунок платника або за рахунок отримувача коштів, що стягується в день приймання банком коштів від платника, тому отримувач коштів вирішує сам для себе та має можливість покладати сплату комісії на платника або віднести на свої прямі витрати.

 
alena2292
Re: Комісії з комунальних платежів
Додано: 23 січня 2015 р. 17:12
З нами з:
Повідомлень: 13
Bronze Poster
Чи можливо в самій програмі ОСББ-онлайн зробити так, щоб платежі від мешканців відображались без відрахування комісії? Наприклад, мешканець проплатив 100 грн., при цьому знято 3 грн. комісії, на рахунок ОСББ фактично надійшло 97 грн. і відповідно в ОСББ-онлайн відображається сума проплати також в розмірі 97 грн... то чи можливо зробити так, щоб в ОСББ-онлайн відображалось 100 грн., а не 97 грн.?!
 

Додати повідомлення