Тема № 224001: ПРАВОВІ ПИТАННЯ-ВІДПОВІДІ / Чи має право ОСББ вимагати квартиру під заставу?


Додати повідомлення
Oleksandr_L
Чи має право ОСББ вимагати квартиру під заставу?
Додано: 20 жовтня 2014 р. 17:59
З нами з:
Повідомлень: 2

Я недавно придбав квартиру в будинку з ОСББ. Для вступу в ОСББ з мене вимагають заяву з формулюванням Прошу прийняти мене до ОСББ, взявши під заставу квартиру… Це, м’яко кажучи, насторожує. Чи має, взагалі, ОСББ право на такі вимоги? Хоча голова ОСББ і пояснює, що цей пункт на випадок хронічних заборгованостей, дати внятне пояснення, як борг може дійти до таких значень, він не може.

Крім того, ходять чутки, що ОСББ веде тяжбу як юрособа і має чималі борги, тому взяття на себе чужих боргів хотілось би уникнути. Але, наскільки я знаю, прописатися в квартирі можливо через ОСББ, що має відати форму №3.

Чи можна якось прописатися, не будучи членом ОСББ?


 
pashyrey
Re: Чи має право ОСББ вимагати квартиру під заставу?
Додано: 20 жовтня 2014 р. 21:21
З нами з:
Повідомлень: 589
Gold Poster

в разі якщо у вас виникне "хронічна заборгованість" ОСББ повинно буде подавати на вас до суду. А той стягатиме з вас брог не залежно від того в заставі квартира чи ні. Тому вимога така дійсно дуже дивна.

Я б на вашому місці від вступу до такого осбб відмовився. не маючи членства в осбб ви втрачаєте тільки право голосу на загальних зборах об,єднання (якщо звичайно в статуті не прописані ще якісь обмеження).

 
romulj Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Чи має право ОСББ вимагати квартиру під заставу?
Додано: 20 жовтня 2014 р. 22:04
З нами з:
Повідомлень: 1649
Gold Poster
Члени об'єднання не несуть відповідальність за діяння ОСББ, ОСББ не володіє майном і не є власником майна, спільне майно належить на спільній сумісній власності власникам приміщень. ЗУ "ПРО ОСББ" - 

об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (далі - об'єднання) - юридична особа, створена власниками для сприяння використанню їхнього власного майна та управління, утримання і використання неподільного та загального майна;

1 Чи має, взагалі, ОСББ право на такі вимоги? - не має законного права право це вимагати, навіть якщо у Вас це прописано в статі це є не законно.

2. Крім того, ходять чутки, що ОСББ веде тяжбу як юрособа і має чималі борги, тому взяття на себе чужих боргів хотілось би уникнути - зверніться до ревізійної комісії нехай проведе перевірку та надасть рекомендації щодо доцільності вашого голови перебування на посаді.

3. Чи можна якось прописатися, не будучи членом ОСББ? - по перше членство в ОСББ ні як не може запобігти прописці, по друге пропискою з першого жовтня 2014 року займається центр адміністративних послуг. (там поки що бардак але крім них ніхто не має право цього робити.) http://www.unn.com.ua/ru/news/1389997-z-1-zhovtnya-reyestratsiya-mistsya-prozhivannya-zdiysnyuvatimetsya-cherez-tsentri-adminposlug



Роман Гученко
Голова правління АОСББ "Сумщина",
Віце-президент ГО "Всеукраїнська рада голів ОСББ",
Член національно ради з питань ОСББ при КМУ
 
Oleksandr_L
Re: Чи має право ОСББ вимагати квартиру під заставу?
Додано: 21 жовтня 2014 р. 23:11
З нами з:
Повідомлень: 2

Дякую за поради. Буду триматися від цього ОСББ подалі.


 

Додати повідомлення