Тема № 223223: СТВОРЕННЯ ОСББ / Створення ОСББ з гуртожитку що на балансі у ТОВ.


Додати повідомлення
ленъ
Створення ОСББ з гуртожитку що на балансі у ТОВ.
Додано: 3 квітня 2014 р. 14:11
З нами з:
Повідомлень: 3

Наш будинок находится на балансі у ТОВ, та має статус гуртожитку, хоч більшість кімнат і викуплено. Будинок невеликий близько 30 власників квартир, не викуплені 2-3, маються борги від цих же осіб. Жильці зовсім не задоволені власником ТОВ і хочуть створити ОСББ.

Перше питання, чи це можливо законодавчо, власник ТОВ певно ж проти?

Друге, чи можемо ми приєднатись до вже існуючого ОСББ чи запросити кого небудь щоб нам допоміг з утворенням, та був управителем за сумісницством? (Питання оплати певно ж буде оговорено.)

 
vladimir
Re: Створення ОСББ з гуртожитку що на балансі у ТОВ.
Додано: 5 квітня 2014 р. 12:26
З нами з:
Повідомлень: 555
Gold Poster
По перше треба знати чи не планується передачи гуртожитка в комунальну власність міськвиконкому. Далі  треба готувати передачу з балансу попереднього власника гуртожитка - ОСББ. Але порада Вам приєднатись до когось, бо 30 кімнат це мало.
 
ленъ
Re: Створення ОСББ з гуртожитку що на балансі у ТОВ.
Додано: 7 квітня 2014 р. 9:15
З нами з:
Повідомлень: 3

Ні власник нас віддавати не збираеться, в цьому і проблема, боюсь, що навіть після реєстрації ОСББ не захоче передати,  а до кого можна звернутись за допомогою, та до кого приєднатись не підскажете?
 
Vladimir
Re: Створення ОСББ з гуртожитку що на балансі у ТОВ.
Додано: 7 квітня 2014 р. 18:37
З нами з:
Повідомлень: 555
Gold Poster
Зверніться у міськвиконком, а приєднатись можна до ОСББ найближчого по теріторії.
 
ленъ
Re: Створення ОСББ з гуртожитку що на балансі у ТОВ.
Додано: 8 квітня 2014 р. 11:26
З нами з:
Повідомлень: 3

Куди саме в міськвиконком, там є якийсь відділ по ОСББФ, чи хтось надає консультації, чи дайте ссилання на таку інформацію. А саме основне, при звертанні я наприклад, як представник ініціативнї групи,повенен в міськіиконкомі показувати якісь документи, чи проконсультують так?
 
vladimir
Re: Створення ОСББ з гуртожитку що на балансі у ТОВ.
Додано: 8 квітня 2014 р. 14:20
З нами з:
Повідомлень: 555
Gold Poster
Так, там є відділ сприяння розвитку ОСББ.
 
evg.sch.1991
Re: Створення ОСББ з гуртожитку що на балансі у ТОВ.
Додано: 30 січня 2016 р. 12:13
З нами з:
Повідомлень: 13
Bronze Poster
для запитання розповім ситуацію а потім питання. наш гуртожиток був на балансі підпрємства в 2012 році вийшов закон про передачу гуртожитків на баланс міста, потім нам призначили на управління ЖЕК потім ЖЕКи розформували створили Управляючі компанії ТОВ, і дозволили нам в гуртожитку приватизацію. Потім ми створили ОСББ у нашому гуртожитку є нульові кімнати питання хто має право прописувати в гуртожиток а саме наше ОСББ райвиконком видає ордери без дозволу ОСББ без нате згоди ОСББ по закону це сумісна власність ОСББ і я так розумію саме ОСББ може давати дозвіл на прохання райвиконкому на прописку
 
Світлана Ганич Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Створення ОСББ з гуртожитку що на балансі у ТОВ.
Додано: 8 березня 2023 р. 10:45
З нами з:
Повідомлень: 1

Добрий день. Наш будинок знаходиться на балансі ПрАТ і має статус гуртожитку. Був проданий  разом з підприємством одним власником іншому. Новий власник здійснив продаж кімнат (половину, можливо й більше , викуплено). Місто не хоче брати будинок на баланс. Чи можемо ми створити ОСББ ? Наскільки розуміємо, то сьогодні співвласниками будинку є ПрАТ та ті мешканці, що викупили кімнати. Чи дійсно це так? На сьогодні ми не маємо можливості платити за  комунальні послуги за лічильниками, а платимо за одним рахунок на підприємство за кількістю прописаних людей в кімнаті.  Чи дасть можливість створення ОСББ поставити лічильники в кімнатах та відкрити особові рахунки для сплати за комунальні послуги мешканцям, які викупили житло  і створили ОСББ? 

 
Центер Бухгалтерських Послуг
Re: Створення ОСББ з гуртожитку що на балансі у ТОВ.
Додано: 6 квітня 2023 р. 14:12
З нами з:
8 вересня 2022 р. Повідомлень: 78
Gold Poster
Спеціалісти ЦЕНТРУ БУХГАЛТЕРСЬКИХ ПОСЛУГ пропонують повне ведення бухгалтерського, податкового та кадрового обліку.

Ми маємо досвід роботи з ОСББ/ЖБК по всій Україні та постійно удосконалюємось для полегшення управління керівникові. Забезпечуємо прозоре ведення бухгалтерії. Надаємо фінансовий звіт по витратам та доходам в будь-який час як для власників квартир так і для голови правління.

Ми надаємо повний спектр послуг:
- нарахування заробітної плати та інших необхідних нарахувань для дотримання Трудового законодавства,
- відображення боргів мешканців у звіті для управителя,
- рознесення платежів сплачених користувачами ОСББ/ЖБК,
- ведення повного кадрового обліку працівників ОСББ/ЖБК,
- надаємо супровід договорів контрагентів та контроль затрат, готуємо акти звірок для контроля заборгованості та своєчасності сплат,
- подання всіх необхідних звітів до податкової,
- формуємо довідки при необхідності,
- готуємо акти виконаних робіт,
- допомагаємо організувати онлайн доску оголошень управителю для мешканців.


За консультацією ТЕЛЕФОНУЙТЕ:
📞093-004-43-02
📞068-075-74-42
або залишіть заявку на зворотній дзвінок на нашому сайті
nashbuh.in.ua

Центр бухгалтерських послуг
 
osbb209 Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Створення ОСББ з гуртожитку що на балансі у ТОВ.
Додано: 21 квітня 2023 р. 11:36
З нами з:
Повідомлень: 88
Gold Poster
Бухгалтер для ОСББ.
Надання повного спектру бухгалтерських послуг для Вашого ОСББ, ОК (обслуговуючого кооперативу), а саме: - облік нарахувань та сплати внесків співвласників на управління ОСББ, ОК; - облік витрат на управління та обслуговування діяльності ОСББ, ОК; - нарахування та виплата заробітної плати персоналу ОСББ, ОК; - формування та подання щомісячної та річної фінансової, статистичної, податкової звітності; - ведення бухгалтерського обліку за допомогою онлайн-сервісу Вам необхідно зареєструватися для того, щоб переглядати прихований текст, що гарантуватиме збереження усіх облікових даних Вашого ОСББ, ОК; - контроль витрат відносно кошторису, затвердженого загальними зборами ОСББ, ОК; - консультування з інших питань щодо управління та обслуговування діяльності ОСББ, ОК; - проведення ревізії фінансової та негосподарської діяльності ОСББ, ОК з управління багатоквартирного будинку. Є можливість укладання договору із ФОПом (з відповідними кодами КВЕД), згідно якого оплата буде здійснюватися у безготівковій формі, із наданням актів виконаних робіт (наданих послуг). Також, можу допомогти у складанні кошторисів, наказів, протоколів загальних зборів, протоколів правління тощо. Гарантую конфіденційність, пунктуальність, уважність. 097 873 31 02. ОЛЬГА. КИЇВ.
 

Додати повідомлення