Тема № 182487: СТВОРЕННЯ ОСББ / чи потрібно в новобудові створювати осбб


Додати повідомлення
senkov
чи потрібно в новобудові створювати осбб
Додано: 29 вересня 2013 р. 22:25
З нами з:
Повідомлень: 2

допоможіть розібратися. забудівник Обслуговуючий Кооператив (ОК) збудував 7 поверховий будинок де підвал і 3 поверхи комерції залишив за собою. 20 квартир продав. шантажом заставив когось з жильців стати головою кооперативу. віддав печатку і статут, решту документів дає тільки копії. у кооперативу є у власності частина землі а частина в оренді на якусь третю особу. податок на землю і оренда розраховується як на комерцію. головне питання полягає в тому чи обовязково власникам квартир створювати осбб, чи можно жильцям обслуговувати будинок через ОК, чи можна реорганізувати ОК в осбб, чи ОК залишити для комерції ,а жильцям створити осбб. Допоможіть бо до кого не звертаюсь толком ніхто неможе нічого пояснити. ще не зустрічала настільки компетентних людей як на вашому сайті. дякую
 
vladimir
Re: чи потрібно в новобудові створювати осбб
Додано: 30 вересня 2013 р. 14:34
З нами з:
Повідомлень: 555
Gold Poster
По одному адресу может быть зарегестрирован один ЖК или ОСББ. У Вас типичная ситуация. Мой совет в начале года инициируйте отчетное собрание, и выбирите новый состав правления ЖК. Посмотрите ЗУ "Про ОСББ". Все остальное потом можно решить.
 
senkov
Re: чи потрібно в новобудові створювати осбб
Додано: 2 жовтня 2013 р. 18:52
З нами з:
Повідомлень: 2

В нашому будинку лише 20 квартир. в інших темах я читала, що невигідно створювати осбб в такому малому будинку. а можна його обслуговувати тим ОК що в нас є, підписавши з кожним власником квартири договір на обслуговування. і якщо хтось не підпише договір чи він повинен платити квартплату за обслуговування будинку.
 
vladimir
Re: чи потрібно в новобудові створювати осбб
Додано: 3 жовтня 2013 р. 9:38
З нами з:
Повідомлень: 555
Gold Poster
Договір не обов"язково, адже дах, труби і каналізація, прибудинкова теріторія, ліфти та електрика потребує обслуговування незалежно від наявності договорів.
 

Додати повідомлення