Бухгалтерський облік та Паспортний стіл в ОСББ. Як розпочати роботу?

Розмістив: admin, 06.03.2011, Категорія: "Блоги"
Переглядів: 119744

Ви маєте чудову можливість самостійно підключити будинок до системи ОСББ-online та розпочати ведення обліку нарахувань по квартплаті, друкувати квитанції та звіти по боржникам, виписувати довідки! Бажаєте мати повний контроль над фінансовим станом в ОСББ і забезпечити прозорість ведення бухгалтерського обліку? Тоді читайте далі...

ПРОГРАМА ДЛЯ ВЕДЕННЯ ОБЛІКУ В ОСББ.

 В Україні дуже мало спеціалізованих програм для автоматизації бухгалтерського обліку в ОСББ з використанням інтернету.

Однією з перепон у створенні Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку є необхідність ведення бухгалтерського обліку в ОСББ, враховуючи недостатність коштів для наймання досвідченого бухгалтера-економіста.

Якщо Ви створили ОСББ  і шукаєте найлегший спосіб розпочати ведення бухгалтерського обліку та паспортного столу в своєму ОСББ, зверніть увагу на наш онлайн-сервіс!

Наша Команда розробників спільно з Головами ОСББ різних регіонів України розробили якомога узагальнену модель ядра модуля "Нарахування Квартплати для ОСББ в Україні". Це дає можливість з великою впевненістю стверджувати, що наш програмний продукт у тому вигляді, в якому він вже зараз функціонує, задовольнить Ваші потреби та значно спростить Вашу роботу. При цьому Ви не залишитеся сам-на-сам з невизначеністю: нами розроблено навчальний Відео-матеріал по роботі з сервісом ОСББ-online. Зібрано його в окремі теми на форумі сайта. Але навіть, якщо і виникнуть певні незручності, Ви зможете скористатися Контактною формою і, зазвичай, протягом одного дня отримати відповідь з можливими варіантами розв'язання проблеми.

Завдяки можливостям нашого сайту, який реалізує основні функції програми "Бухгалтерія для ОСББ", Ви не тільки з легкістю почнете вести справи, але й своєчасно інформуватимете членів ОСББ та інших мешканців будинку про фінансовий стан без зайвих рухів.

Особливо зручним використання системи буде в тих ОСББ, де бухгалтер не є мешканцем самого будинку. Доступ до системи можна налаштувати так, що Голова ОСББ (для виписки довідок та іншої роботи) буде мати можливість користуватися тією ж самою базою даних, що і бухгалтер. Якщо Ви бухгалтер, який суміщає роботу на підприємстві з веденням бухгалтерії ОСББ, можливість виконувати свою роботу по ОСББ не тільки вдома, а й у вільний час на основному робочому місці стане Вам в нагоді!

Загальний опис системи ОСББ-online можна прочитати на цій сторінці.

Підключивши будинок до нашої системи, Ви зможете на початку кожного місяця самостійно друкувати квитанції такого виду:

ОСББ ведення обліку

На рахунках можна вписувати текст власного повідомлення (виділяється синім кольором).

Якщо Ваше ОСББ веде облік показників лічильників, Ви можете формувати рахунки наступного виду:

Рахунки з показниками лічильників в ОСББ

Після введення початкового сальдо по кожному особовому рахунку, пільговиків та налаштування тарифу (алгоритму нарахування квартплати) Вам буде необхідно лише розносити на сайті інформацію про оплату.

Занісши дані по всім мешканцям будинку, Ви з легкістю зможете виписувати довідки про склад сім'ї:

Форма довідки про склад сім'ї

На сторінці "Прийом мешканців" відображається розгорнута інформація по вибраному особовому рахунку:

Дане вікно зручно використовувати у випадках, коли необхідно з'ясувати питання по нарахуванням та оплатам; виписати квитанцію; внести оплату; роздрукувати прибутковий касовий ордер, маючи перед собою на екрані (на зображенні виділено червоними цифрами):

  1. Скомбіновану відомість всіх видів нарахувань по особовому рахунку за вибраний місяць (на зображенні Жовтень 2013р);
  2. Таблиця оплати по видам нарахувань за вибраний рік (кожен стовпчик 01, 02 і т.д. відповідає місяцю вибраного року - 2013). За допомогою іконок, розміщених зліва від назви виду нарахувань, можна роздрукувати квитанцію.
  3. У разі ведення нарахувань по приладам обліку, відобразиться відповідна таблиця з показами, які можна заносити прямо в таблиці (при цьому після внесення автоматично оновлюється нарахування).
  4. Перелік зареєстрованих осіб. При натисненні на прізвище можна відредагувати відповідну особу (власника, мешканця, пільговика). При натисненні на іконку принтера навпроти Власника роздрукується "Довідка про розмір платежів"; навпроти Мешканця - "Довідка про склад сім'ї".
  5. Область для внесення оплати по окремим видам нарахувань. При внесенні оплати за Водопостачання або інші ресурси обліку, поруч для перевірки відображатиметься відповідний об'єм (на зображенні - 2,5м2).
  6. Після натисненні на кнопку "сплатити" відповідна оплата потрапляє у нижню таблицю, яка акумулює всі оплати в касу за сьогоднішній день. Також в цій таблиці можна роздрукувати Прибутковий касовий ордер, натиснувши на значок принтера.
  7. Область для створення "Акта звірки взаєморозрахунків" по даному особовому рахунку.

Видаткова частина обліку реалізована в зручному для опрацювання вигляді з інтуітивним інтерфейсом, який притаманний більшості бухаглтерських програм:

Весь функціонал та алгоритми розроблені у відповідності з Методичними рекомендаціями з бухгалтерського обліку в ОСББ, затвердженими наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства та спирається на скорочений план рахунків.

В Зарплатній відоості програма автоматично розрахує суми єдиного соціального внеску та податку з доходів фізичних осіб, залишиться лише натиснути кнопку для формування відповідних проводок:

Всі бухгалтерські операції автоматично відображаються в "Журналі обліку господарських операцій", який дозволяє контролювати повноту внесеної інформації, порівнюючи з даними попереднього (вже закритого) місяця. 

Сервіс постійно удосконалюється, тому регулярно на сайті з'являються зміни, покликані мінімізувати кількість дій користувача та полегшити доступ до інформації.

Для підключення будинку до системи ОСББ-online необхідно перейти на цю сторінку. Успіхів Вам!