Тема № 285525: ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ В ОСББ / Хто повинен забезпечувати чистоту міжповерхових сходів і сходових площадок?


Додати повідомлення
Rei Miller Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Хто повинен забезпечувати чистоту міжповерхових сходів і сходових площадок?
Додано: 17 січня 2020 р. 20:00
З нами з:
17 січня 2020 р. Повідомлень: 1

Виникла й досить довго триває конфліктна ситуація: мешканці сусідніх 4-х квартир на одній сходовій площадці роками, ще перед створенням ОСББ, дуже неохоче замітали/мили міжповерхові сходи. Фактично з 4 квартир лиш 2 хоч інколи — раз-два за квартал — це робили. Жодних графіків, як то було колись, ніхто не дотримувався. Ситуація на інших поверхах здебільшого подібна, як і в інших під'їздах.

Питання:

1. Чи мають взагалі мешканці (власники, орендатори) квартир мити міжповерхові сходи? Буває, що це літні, немічні люди або самотні матері з малими дітьми, що фізично не можуть цього робити.

2. Хто повинен забезпечити чистоту/прибирання в самому під'їзді, на міжповерхових сходах? На якій підставі голова ОСББ «наполягає», щоб мешканці робили це самотужки? Чи все-таки саме ОСББ повинно розв'язати проблему, найнявши виконавця відповідної послуги? Скажімо, 2 рази на місяць мити під'їзди в будинку. Люди НЕ проти платити за цю послугу.
 
Віктор Суми
Re: Хто повинен забезпечувати чистоту міжповерхових сходів і сходових площадок?
Додано: 18 січня 2020 р. 19:15
З нами з:
16 жовтня 2018 р. Повідомлень: 51
Gold Poster
Ці питання потрібно уточнювати під час затвердження загальними зборами кошторису ОСББ. Голова правління ОСББ не може одноосібно приймати такі рішення.
 
Олег Басов Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Re: Хто повинен забезпечувати чистоту міжповерхових сходів і сходових площадок?
Додано: 9 лютого 2020 р. 23:26
З нами з:
5 листопада 2019 р. Повідомлень: 17
Bronze Poster

Есть приказ Минрегиона № 190 Про обязательный перечень работ/услуг, затраты на которые включаются в состав затрат на содержание дома и придомовой:

Вам необхідно зареєструватися для того, щоб переглядати прихований текст

В этом Перечне пункт 10 - Уборка помещений общего пользования (в том числе вспомогательных). Лестницы относятся к этому пункту.

А вы на сборах решаете, включить этот пункт (уборка лестниц нанятым за оплату уборщиком) в бюджет или убирать самим.

Периодичность уборки внутри дома определена приказом Минрегиона № 603 от 25.12.13 (смотри додаток 2 до цього наказу, он в самом низу):

Вам необхідно зареєструватися для того, щоб переглядати прихований текст

 
Виктор Некрасов
Re: Хто повинен забезпечувати чистоту міжповерхових сходів і сходових площадок?
Додано: 28 квітня 2020 р. 15:25
З нами з:
Повідомлень: 3

Ці питання потрібно уточнювати під час затвердження загальними зборами кошторису ОСББ.Вам необхідно зареєструватися для того, щоб переглядати прихований текст.
 

Додати повідомлення