Тема № 283369: ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ В ОСББ / Експлуатаційні витрати для дахової котельні


Додати повідомлення
Станіслав Шевченко Автор повідомлення відслідковує зміни в цій темі
Експлуатаційні витрати для дахової котельні
Додано: 1 грудня 2018 р. 13:01
З нами з:
1 грудня 2018 р. Повідомлень: 1

В нашому багатоквартирному будинку є власна дахова котельня, та поквартирні лічильники тепла. При розрахунку вартості однієї гігакалорії тепла наше ОСББ враховує не лише витрати, пов’язані з підігрівом теплоносія (газ, вода, електроенергія) а й експлуатаційні витрати: на обслугування дахової котельні, на повірку лічильників тепла та газу, на підготовку котельні до опалювального сезону тощо.

При цьому в будинку є певна кількість мешканців, які опаленням не користуються: перекривають подачу теплоносія в квартири, і їх індивідуальні лічильники тепла залишаються на нулі. Оскільки всі експлуатаційні витрати на дахову котельню закладені в ціну гігакалорії, виходить, що експлуатаційні витрати розподіляються лише між власниками, які користуються опаленням. Тобто люди, що не гріються, також не платять і за обслугування котельні.

Вважаю що це незаконно, оскільки за законом Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку "Кожний співвласник несе зобов’язання щодо належного утримання, експлуатації, реконструкції, реставрації, поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна багатоквартирного будинку пропорційно до його частки співвласника" - тобто пропорційно площі квартир, а не показників індивідуальних лічильників тепла.

Питання в тому, як у випадку дахової котельні відокремити експлуатаційні витрати від витрат на генерацію тепла? Чи існує якесь законне визначення "експлуатаційних витрат"? Мені такого визначення знайти не вдалося. Заздалегідь вдячний за можливі поради.
 

Додати повідомлення